Danas je u prostorijama Fakulteta za menadžment (FAM) u Sremskim Karlovcima potpisan ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji između ove visokoobrazovne ustanove i Opštine Sremski Karlovci.

Ugovor je ispred Opštine Sremski Karlovci potpisao predsednik opštine Nenad Milenković, a ispred FAM-a Bojana Ristić marketing menadžer fakulteta.

– Pre svega, hvala na gostoprimstvu Fakultetu za menadžment čija se zgrada nalazi u Sremskim Karlovcima, ja sam ponosan što kao predsednik opštine imam tu privilegiju i zadovoljstvo da danas potpišem ovaj ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i to je dokaz da i u ovim teškim vremenim prosvetne ustanove i izvršna vlast mogu i imaju zaista dovoljno razloga za saradnju, siguran sam da će ta saradnja u budućnosti postati i vrlo praktična, vrlo vidiljiva i da će benefit imati stanovnici Sremskih Karlovaca kao i svi mladi ljudi koji se budu školovali u ovoj visokokvalitetnoj ustanovi. Moja želja je da Fakultet za menadžment uskoro dobije status univerziteta i ja Vam želim da se to desi u skorije vreme, rekao je Milenković.

– Ispred Fakulteta za menadžment zahvaljujem se Opštini Sremski Karlovci na ovakvoj podršci i saradnji, prosto ovakve saradnje su i prirodne pošto mi poslujemo na teritoriji Opštine Sremski Karlovci i mislim da takve veze treba i da postoje. Trudićemo se da podržavamo i druge događaje u lokalnoj zajednici, još jednom zahvaljujem se predsedniku Opštine Sremski Karlovci i menadžmentu fakulteta koji podržava ovakve ideje i stoji iza njih, rekla je Bojana Ristić.

Cilj ugovora je unapređenje saradnje lokalne samouprave i ove visokoobrazovne ustanove koja je od velikog značaja za intelektualni razvoj mladih u Sremskim Karlovcima.

Prvi korak saradnje predstavlja raspisivanje konkursa za dve stipendije koje će omogućiti mladima iz Sremskih Karlovaca da besplatno studiraju i postanu intelektualci koji će uticati na napred i razvoj svoje zajednice.

14615608_175352676250638_1487899996944336210_o