Danas je u prostorijama Ministarstva omladine i sporta došlo do zvaničnog potpisivanja ugovora o realizaciji projekta „Omladinski klub Sremski Karlovci“

Ispred Opštine Sremski Karlovci ugovor su potpisali, predsednik opštine Nenad Milenković i koordinator Kancelarije za mlade Darko Milanković a ispred Ministarstva omladine i sporta ministar Vanja Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta finansiranjem projekta daje podršku opštini Sremski Karlovci u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou. Projekat „Omladinski klub Sremski Karlovci“ je jedan od najbolje ocenjenih projekata u nedavno raspisanom konkursu o finansiranju i sufinansiranju programa i projekata od javnog interesa u oblasti omladinskog sektora.

– Formiranjem „Omladinskog kluba“ direktno utičemo na poboljšanje položaja mladih u Sremskim Karlovcima. Omogućujemo im prostor, sadržaj i program za kvalitetnije, bezbednije i zdravije provođenje slobodnog vremena. Projektom planiramo rekonstrukciju prostora od oko 120 metara kvadratnih uređenog prostora u kom je nephodno izvršiti još veoma malo radova i nabaviti opremu za funkcionisanje kluba kaže koordinator kancelarije za mlade Darko Milanković.

Ono što ovaj projekat čini malo drugačijim  je to, što se „Omladinski klub“ formira u koheziji sa kancelarijom za mlade koja će direktno i indirektno uticati na rad samog omladinskog kluba.

Prostor omladinskog kluba se nalazi u zgradi Magistrata u centru Sremskih Karlovaca, u kom su smeštene skoro sve važnije institucije, koji ima 24 časovnu čuvarsku službu, što povećava bezbednost mladih koji tu borave.

Takođe prostor ima odvojen ulaz od zgrade Magistrata, a udaljen je svega 20 metara od Karlovačke gimnazije. Pored rekonstrukcije i opremanja Omladinskog kluba, projektom je predviđeno eksterno osnaživanje, monitoring i evaluacija rada omladinskih radnika i organizacija na teritoriji opštine Sremski Karlovci.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovala je pomoćnik ministra omladine i sporta Snežana Klašnja i načelnica sektora za mlade Ministarstva omladine i sporta Zorica Labudović.