Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, načelnica Opštinske uprave Mirjana Šolaja i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti i opštu upravu Nada Ostojić Agbaba primili su danas u svečanoj sali opštine 18 studenata iz Sremskih Karlovaca kojima su uručili stipendije za školsku 2016/2017. godinu.

Prisutnim studentima dobrodošlicu je poželeo predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković:

– Izuzetno mi je drago što kao predsednik opštine imam privilegiju i čast da prisustvujem ovakvim događajima koji me posebno usrećuju, upravo sam dobio podatak da smo prošle godine imali 10 stipendista a ove 18 što je gotovo duplo više. Vi ste perspektiva pre svega vaših roditelja, koji su iskreno srećni i zadovoljni što imaju decu poput vas, koja na jedan akademski način krče svoj put kroz život, to je prva stvar a druga stvar je da ćete vi definitivno obogatiti ovo društvo.
Iskreno se radujem što ste danas ovde, iskrene čestitke, nadam se da ćete nakon završenih studija vrlo brzo naći i profesionalno ostvarenje i početi da radite a opština će i dalje nastaviti da podržava ovako kvalitetne, mlade i perspektivne ljude.

Stipendije u iznosu od 10 hiljada dinara mesečno, koje se isplaćuju u trajanju od deset meseci u toku kalendarske godine dobili su karlovački studenti koji su se prijavili na konkurs a imaju prosek ocena iznad 9.00.

Studenti koji su dobili stipendije: Maša Jović, Stefan Jovanović, Dejan Trbović, Miljana Manojlović, Vladimir Seder, Momčilo Medaković, Olivera Ognjenović, Andrea Apatović, Jovana Jovanović, Jelena Frljanović, Jelena Stojkečić, Kristijan Knežević, Ana Stanković, Senka Bubulj, Ružica Pavlović, Novak Simin, Valentina Sigeti i Anja Zelenbaba.