Споменик генералу Врангелу у Сремским Карловцима јуче је обишла Руска делегација у којој су поред потомака белогардејаца били и Михаил Владимирович Дегтјарев – посланик Руске Думе и председник одбора за физичку културу, спорт, туризам и омладину, генерал Леонид Петрович Решетњиков – председник савета удружења „Двоглави орао“ и кнез Александар Александрович Трубецкој, председник Друштва за очување успомене на царску гарду.


Делегација је у посети нашој земљи у склопу традиционалног меморијалног скупа „Руски дани – Белогардејци у Војводини“ посвећеног очувању успомене на руску емиграцију у Србији а домаћин им је удружење „Наша Србија“.


Госте из Русије дочекао је председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић и пожелео им угодан боравак у Сремским Карловцима и Србији.

Генерал Леонид Петрович Решетњиков је овом приликом одликовао председника Општине Сремски Карловци Ненада Миленковића орденом Централне козачке Војске Руске Федерације у земљи и иностранству“ у знак захвалности коју су Сремски Карловци и председник Миленковић пружили у очувању успомене на Руску емиграцију у Сремским Карловцима и Војводини као и због идеје о отварању Руског културног центра у Сремским Карловцима.