Opština Sremski Karlovci obezbedila je posuđe za potrebe rada Narodnekuhinje Sremski Karlovci, koje je Crvenom krstu 10. avgusta 2017. godine uručio Novosadski humanitarni centar iz Novog Sada.

Ovu značajnu pomoć za socijalni program Narodne kuhinje Crvenog krsta Sremski Karlovaca donirala je Monika Brukner iz Đurđeva, a sastoji se od  plitkih tanjira, dubokih tanjira, malih tanjira, kašika i viljušaka sve od po 50 komada. Pored Opštine Sremski Karlovci, donaciju je dobio i Grad Subotica.

Saradnja Opštine Sremski Karlovci i Novosadskog humanitarnog centra traje već 17 godine i ona se odnosi na zajedničkupodršku i pomoć socijalno ugroženim, osetljivim i marginalizovanim grupamaizbeglih i raseljenih lica, starijim osobama, mladima.

Primopredaji donacije prisustvovali su predstavnici ustanova i organizacija koje  zajedničkim stručnim radom i organizovanim delovanjem, doprinose izgradnji humanog građanskog društva, kroz pružanje pomoći i podrške socijalno ugroženim, osetljivim i marginalizovanim grupama i razvoj njihovih potencijala za dostojanstven život.

Ispred lokalne samouprave prisustvovali suprimopredaji donacije  Nada Ostojić Agbaba i Darko Milanković, Crvenog krst Dragana Kljajić i Goran Maravić, Novosadski humanitarni centar Milka Knežević i Sergej Kanazir i  Doma zdravlja Novi Sad, Patronažna službe Olgica Milišić.

Milka Knežević, psiholog NSHC, istakla je da su u proteklom periodu opština i saradnici NSHC  zajednički organizovali socijalno humanitarne aktivnosti, pružali psihosocijalnu podršku izbeglim i raseljenim licima, podsticali,  edukovali i finansijski  pomagali ugrožene, te da je ovaj vid pomoći socijalnom programu Narodne kuhinje Sremski Karlovci, nastavak uspešne dugogodišnje saradnje, koja će se nastaviti u narednom periodu.