Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, načelnica Opštinske uprave Mirjana Šolaja i direktor Turističke organizacije Sremski Karlovci Dejan Manojlović ugostili su delegacije gradova pobratima Sremskih Karlovaca, Tivta iz Crne Gore i Bardejova iz Slovačke u svečanoj sali Opštine Sremski Karlovci.

U prijateljskoj i srdačnoj atmosferi goste je pozdravio predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

– Dobro došli u Sremske Karlovce, hvala Vam što ste izdvojili svoje vreme da uveličate ovu našu najveću manifestaciju „Karlovačka berba grožđa“. Mi smo izuzetno ponosni na naše gradove pobratime, ostali gradovi neće zameriti, ali smo posebno ponosni na saradnju Tivta i Bardejova, iz vrlo jednostavnih razloga, zato što naša saradnja nije puko slovo na papiru, nego smo postali iskreni prijatelji u pogledu ne samo međusobnog posećivanja nego polako počinjemo da uspostavljamo i privredne, kulturne i turističke kontakte između naših gradova. U prilog toj činjenici govore i „Dani Sremskih Karlovaca“ u Tivtu koji su održani prvi put ove godine, kao i prilika da se karlovačka vina nađu u Bardejevu prilikom proslave grada.

Tivtu ćemo naravno da uzvratimo već u oktobru mesecu kada ćemo organizovati „Dane Tivta“ u Sremskim Karlovcima.

Svakako da ono što jeste ideja i nadam se da će vrlo brzo biti realizovana je da na neki način istom merom uzvratimo i Bardejovu u smislu da obeležimo dane Slovačke kulture i dan Bardejova u Sremskim Karlovcima, gde bi Bardejov mogao da predstavi ono što on suštinski jeste.

Još jednom dobrodošli u Sremske Karlovce i zaista mi je puno srce što ste tu i što vas vidim. – rekao je Milenković.