U prisustvu građana i mladih sportista, danas je u Dvorskoj bašti u Sremskim Karlovcima svečano otvoren i predat na korišćenje moderan košarkaški teren. Vrednost ugovorenih radova na njegovoj rekonstrukciji iznosila je oko pet miliona dinara. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sufinasirao je radove sa jedan i po milion dinara, a ostatak lokalna samouprava.

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković izjavio je da su Sremski Karlovci danas bogatiji za sportski teren izgrađen po najvišim standardima Međunarodne košarkaške federacije – FIBE.

– Ovo je pravi primer kako će se i svi naredni kapitalni projekti realizovati na teritoriji naše opštine, a to je po najvišim standardima, zato što naši sugrađani to zaslužuju“, rekao je Milenković i dodao da se obnavljanjem košarkaškog terena šalje poruka omladini da su košarka i sport veoma važni, pre svega u njihovom sociološkom razvoju, jer podstiču timski duh i zajedništvo u postizanju rezultata.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez rekao je da su građani Sremskih Karlovaca danas dobili možda jedan od najlepših košarkaških terena u Vojvodini.

– Razvoj sportske infrastrukture jedan je od prioriteta u Strategiji razvoja sporta u AP Vojvodini. U 2017. godini, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu je za sanaciju, adaptaciju i opremanje sportske infrastrukture u Vojvodini izdvojio 86 miliona dinara za 20 otvorenih terena ovog tipa – rekao je Batez i dodao da su i budžetom za 2018. godinu opredeljena sredstva za ovu namenu.

Košarkaški teren u Dvorskoj bašti izgrađen je još 60-tih godina prošlog veka sa betonskom podlogom. Novi košarkaški teren danas ima čelične nosače tabli, koje su providne i sa zglobnim obručima, što je napravljeno po najvišim standardima FIBE. Na ovakvom terenu mogu se igrati utakmice najvišeg ranga.