Opština Sremski Karlovci obezbedila je novčanu pomoć za šest porodica sa blizancima, rođenih u toku 2016. i 2017. godine, sa  prebivalištem na teritoriji opštine Sremski Karlovci.

Inicijativa za dodelu novčane pomoći porodicama sa blizancima, pokrenuta je od strane patronažne sestre iz Ambulante u Sremskim Karlovcima, koju je podržala Patronažna služba Doma zdravlja „Novi Sad“,  s obzirom da je u poslednje dve godine došlo do povećanja blizanačkih trudnoća. U toku  2016. i 2017. godine rođeno je 12 dece iz blizanačkih trudnoća sa prebivalištem na teritoriji opštine Sremski Karlovci, što je u poređenju sa periodom unazad 17 godina veoma pozitivan trend.

Kao vid pružanja finansijske podrške porodici, podsticaj rađanja i roditeljstva i postizanja povoljnog demografskog položaja, Opština je odobrila isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 10.000,00 dinara po porodici sa blizancima.

 

Svečanom uručenju rešenja roditeljima, prisustvovali su predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, načelnica Patronažne službe Doma zdravlja Novi Sad Kristina Nedeljković i ostali predstavnici lokalne samouprave i Doma zdravlja.