Opština Sremski Karlovci dobila je danas od Pokrajnskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu 1.000.000,00 (milion) dinara radi sprovođenja projekta „Izrada idejnog projekta za parterno uređenje trga u Sremskim Karlovcima“.

Sredstva su dobijena u okviru konkursa Pokrajisnkog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu a sufinansiranje projekata od strateškog značaja u oblasti regionalnog razvoja.

„Priprema projektno tehničke dokumentacije je složen proces ali i preduslov za pravilno upravljanje regionalnim razvojem, stoga ulažemo napore da zajedničkim snagama i udruženim finansiranjem dođemo do gotovih projekata“, poručio je sekretar Bjelić i kazao da su sredstva po ovoj konkursnoj liniji usmerena u 18 opština principom ravnomernog regionalnog razvoja.

Bjelić je istakao da će Pokrajinska vlada u narednoj godini nastojati da za ove namene izdvoji veća sredstva.

On je apelovao na korisnike sredstava da se fokusiraju na izradu kvalitetnih rešenja i projekata za koja se, kako je naveo, mnogo lakše pronalaze izvori finasiranja.