Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je 04. juna 2018. godine, u amfiteatru Rektorata Univerziteta u Novom Sadu ugovore o dodeli jednokratne pomoći za 100 najuspešnijih studenata osnovnih akademskih studija iz izbegličkih i raseljeničkih porodica na teritoriji Vojvodine.

Pomoć studentima je obezbeđena preko programa Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine, i direktor ovog Fonda Duško Ćutilo izjavio je da se, u protekle dve godine, budžet Fonda stalno povećavao, što ukazuje na pozitivan odnos Pokrajinske vlade prema svim programima podrške ovom delu našeg stanovništva.

Studente je pozdravio i rektor Univerziteta u Novom Sadu Dušan Nikolić, a prisustvovali su pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i predstavnici republičkih, pokrajinskih i gradskih organa.

Ugovore o novčanoj pomoć u pojedinačnom iznosu od 30.000,00 dinara primili su najuspešniji studenti iz Sremskih Karlovaca: Tarlać Marija, Obranović Igor, Vasić Teodor i Dragić Jovana.