Dana 29.09.2018. godine Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Sremski Karlovci u saradnji sa Biciklističkim klubom „Stražilovo“, Pokretom gorana Vojvodine, Crvenim krstom, OŠ „23. oktobar“ i pripadnicima saobraćajne policije, uspešno je realizovao takmičenje za učenike VII i VIII osnovne škole OŠ 23 oktobar pod nazivom „Bezbedna i spretna vožnja“.

Cilj akcije je bio da se svi takmičari upoznaju sa osnovnim pravilima za bezbedno učestvovanje u saobraćaju biciklom, posle čega je održano takmičenje u savlađivanju različitih prepreka kroz poligon kao i testiranje znanja o poznavanju osnovnih pravila bezbednog učestvovanja biciklom u saobraćaju.

Poligon je uspešno savladalo dvadesetak takmičara a najbolje među njima su sačekale vredne nagrade tako da je za prvo mesto dodeljen je bicikl, za drugo brzinomer za biciklo i za treće mesto zaštitna kaciga.  Sve vreme takmičenja bezbednost takmičara je bila na prvom mestu pa se strogo vodilo računa da prepreke budu prilagođene njihovom uzrastu, a za bezbednost u slučaju povreda brinuli su se volonteri Crvenog krsta.