Председник Покрајинске владе Игор Мировић обишао је данас радове на деоници Гребенског пута на Фрушкој гори, од раскрснице која води ка Чортановцима са државним путем IIA-100 до хотела „Норцев“, за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила више од 304 милиона динара.

Ова деоница Гребенског пута била је у веома лошем стању. Након санације биће омогућена боља повезаност Инђије, Ирига и Сремских Карловаца и повећана безбедност свих учесника у саобраћају“, оценио је председник Мировић.

У мају очекујемо, додао је он, завршетак радова на овој деоници. Радићемо заједно са општинама корак по корак, како бисмо Гребенски пут, у дужини од 54 километара у потпуности реконструисали, на корист свих мештана, туриста и излетника“, изјавио је председник Мировић.

„Обнова Гребенског пута има огроман значај за развој туризма на Фрушкој гори. Санацијом и реконструкцијом овог пута биће решен највећи део фрушкогорске саобраћајне инфраструктуре“, казао је председник Мировић.

Догађају су присуствовали и председник Општине Инђија Владимир Гак, председник Општине Ириг Стеван Казимировић, заменик председника скупштине Сремски Карловци Александар Цвјетковић и директор Управе за капитална улагања Војводине Недељко Ковачевић.

Текст: АПВ // фото: Ђорђе Радивојевић