Međunarodni kongres podmorničara održava se od 21. do 26. maja 2019. godine u Beogradu, a predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je podržao ovu manifestaciju u vidu pokroviteljstva nad Kongresom. Ovogodišnji organizator je Udruženje „Podmorničar“ iz Beograda, koje čini oko 120 podmorničara veterana iz sastava bivše Jugoslovenske ratne mornarice.

U okviru mnogobrojnih aktivnosti, učesnici u toku današnjeg dana posetili i Sremske Karlovce, tom prilikom dobrodoščicu im je poželeo predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

– Dragi gosti, želim da Vas pozdravim i poželim Vam dobrodošlicu u Srbiju i Sremske Karlovce. Sremski Karlovci su mesto prepuno istorije ali i mesto koje se ubrzano razvija u svim svojim segmentima. Ovo je mesto poznato i po uzgajanju vinove loze i proizvodnji vrhunskog vina. Takođe, karakteristika Sremskih Karlovaca je da su naši žitelji i dobri domaćini, u šta sam siguran, već imali prilike da se i sami uverite. S obzirom da Vaš posao jeste očuvanje mira, a Sremski Karlovci jesu istinski grad mira i da je upravo ovde u ovom mestu potpisan i zaključen Svetski Mir 1699. godine.

Želim da Vam se zahvalim što ste upravo Srbiju odabrali za svoj 56. Kongres. U želji da i dalje istrajavate u očuvanju i propagiranju Mira i propagiranju sveopšteg prijateljstva među ljudima sa svih meridijana, želim Vam puno uspeha i rezultata u daljem radu.