U okviru obrazovnog programa koji realizuje Fakultet za menadžment – FAM, danas su gosti opštine Sremski Karlovci i predsednika opštine bili odbojkaški klubovi Crvena Zvezda, Beograd.
U pozdravnoj reči predsesnik opštine Nenad Milenković se obratio gostima:
 
– Dragi sportisti, poštovani prof Kvrgiću, poštovana prof Cireldžić, zadovoljstvo mi je što imamo priliku da se sretnemo u zgradi Magistrata i da razgovaramo sa mladim i uspešnim sportistima.
 
Fakultet za Menadžment i opština Sremski Karlovci su 2016. godine potpisali protokol o poslovno tehničkoj saradnji kao vid doprinosa visokoobrazovne ustanove u cilju edukacije mladih sa teritorije naše opštine. I vrlo brzo su se i realizovali efekti te saradnje te Vam se na tome u ime opštine i stipendiranih studenata, mladih Karlovčana srdačno zahvaljujem.
 
Raduje činjenica da Vi kao Fakultet podržavate i mlade sportiste, koji paralelno sa bavljenjem sportom, studiraju na Fakultetu za Menadžment u cilju sticanja akedemskih zvanja. S obzirom da su danas gosti odbojkaši i odbojkašice, Sremski Karlovci jesu i grad odbojke. Naime, 60ih i 70ih godina prošlog veka ženska odbojka u Sremskim Karlovcima je dosegla svoj vrhunac.
 
Članice ŽOK “Partizan” su 1970/1971. godine ostvarile najveći uspeh u istoriji sremskokarlovačke odbojke osvojivši vicešampionsku titulu SFRJ. Ta godina je postala godina koja će i definitivno odrediti Sremske Karlovce kao grad odbojke. Uspeh je ostvaren pod rukovodstvom pedagoške i odbojkaške legende i našim sugrađaninom prof Srđanom Ilićem.
 
Sremski Karlovci su ponosni i na generacije vrhunskih odbojkaša i odbojkašica koje su stasavale i nakon tih uspeha a branili su boje, prvo klubova u kojim su ponikli ŽOK “Partizan” i MOK “Stražilovo” a nakon formiranja i stasavanja u juniorske i seniorske kategorije i boje odbojkaških klubova: “Vojvodina”, “Crvena Zvezda” i velikih evropskih klubova. A to su na žalost, prerano nastradali Dušan Tojagić Tojaga, braća Branislav i Nebojša Đurić, Aleksandra Petrović i mnogi drugi.
Pedagozi, treneri i sudije: prof Srđan Ilić i prof Miomir Đurić, Anđelko Popović. Da bi danas Karlovačku odbojkašku genezu predstavljao član OK “Vojvodina” i seniorske reprezentacije Srbije Božidar Vučićević. Želim još jednom da Vas pozdravim i poželim Vam puno uspeha u budućnosti i lepe i prijatne trenutke u Sremskim Karlovcima.
 
U sklopu delegacije iz Beograda, bila je i nekadašnja reprezentativka SFRJ a danas predsednica OK “Crvena Zvezda” gospođa Ana Avramović, koja je evocirala uspomene na odbojkaške dane provedene u Sremskim Karlovcima.