Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković, danas je primio decu sa Kosova i Metohije. Učenike iz osnovnih škola iz Leposavića, Leška i Sočanice i učenike srednje poljoprivredne škole iz Leška.

Ovom prilikom predsednik Milenković obratio se sledećim rečima: “Draga deco, želim svima Vama da poželim dobrodošlicu u Sremske Karlovce. Želim da se zahvalim Vašim nastavnicima, profesorima ali i Vašim roditeljima koji zajedno sa Vama žive, brinu, bore se i istrajavaju zajedno sa Vama koji opstajete u teškim životnim uslovima na Kosovu i Metohiji.

Iz tog razloga ja Vam se klanjam i izražavam svoje divljenje jer vidim da ste deca koja su lepo vaspitana ali i osobe koje se edukuju i sigurno koračaju ka uspehu. Sa nekima od Vas sam imao prilku da se upoznam i razgovaramo u 3 navrata, posećujući Kosovo i Metohiju. Raduje me i ovaj susret u Sremskim Karlovcima. Opštine koja sledi primer Države Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji nisu i nikada neće zaboraviti svoj narod na Kosovu i Metohiji. Naime, naša opština sa ljudima dobre volje pomogla je izgradnju Pravoslanog Hrama u selu Kamenica i darivala decu novogodišnjim paketićima. Pokušaćemo i u buduće da u meri kojoj to možemo, podržimo i Vaše ideje a koje se tiču povezivanja učenika sa AP Kosova i Metohije i učenika iz osnovne škole “23. ktobar i Karlovačke gimnazije.

Želim Vam da se družite i učvršćujete drugarstva i prijateljstva sa vršnjacima iz Sremskih Karlovaca. Da učite i budete dobri đaci i da Vaš današnji dolazak u našu opštinu postane praksa koja će se realizovati i narednih godina, kao i mogućnost da deca Sremskih Karlovaca posete i uvere se u lepote naše južne Pokrajine Kosovo i Metohija. Srećno!”

U okviru posete Sremskim Karlovcima, gosti su obišli i Karlovačku gimnaziju gde ih je dočekao direktor Radovan Kovačević