Sinoć je počela “Karlovačka berba grožđa – Grožđebal 2019”.

Ispred opštine Sremski Karlovci obratio se predsednik opštine Nenad Milenković:

– Dragi gosti, poštovani sugrađani, dobro veče i dobro došli u Sremske Karlovce. Ovogodišnja berba grožđa, uz dobar rod i dobro vino, donosi nam i mnogo više optimizma. Naime, sledeća 2020. godina je kada ćemo obeležiti značajnu godišnjicu 330 godina od “Velike seobe Srba”.

U znaku značajnog istorijskog događaja, ulažemo i uložićemo puno energije i sredstava u infrastrukturno uređenje Sremskih Karlovaca. Fasade, centar mesta, ulice… biće potpuno obnovljeni i rekonstruisani.

Na naše, koji živimo ovde, ali i na zadovoljstvo stotine hiljada turista i istinskih poštovalaca svih vrednosti Sremskih Karlovaca, sledeći “Grožđebal” obeležićemo u još lepšem i uređenijem ambijentu.

Sve to ne bi bilo moguće bez podrške i razumevanja Pokrajinske i Republičke Vlade. Iskoristiću priliku da pozdravim i naše goste iz gradova pobratima: Novočerkask, Tivat, Baredojv i Gorlice. S njima, kao prijateljima Sremskih Karlovaca, ova manifestacija dobija još više na značaju.

Dragi gosti, želim Vam da provedete prijatne i lepe trenutke u Sremskim Karlovcima a Karlovci i Karlovčani će Vas uvek rado dočekati. Živeli!”

Ovogodišnji “Grožđebal” svečano je otvorila Pokrajinska Sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević.

Gosti Sremskih Karlovaca danas su bili i Ministar za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Zoran Đorđević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, Ambasador Republike Argentine NjE Estenislao Zavels, prvi Sekretar Ruske Ambasade Vječeslav Aljikin, Ataše za kulturu Ambasade Turske Fahri Agdogan, konzul Crne Gore u Srbiji Dragan Đurović generalni Direktor Ruske Železnice “RŽD Intrenešnl” Sergej Aleksandrovič Pavlov kao i mnogobrojni predstavnici Pokrajinske i Republičke Vlade.