Sremski Karlovci našli su se među 10 gradova i opština s najvećom platom u Vojvodini. Prosečni lični dohodak u Sremskim Karlovcima premašio je 50.800 dinara, što Karlovce stavlja rame uz rame s Novim Sadom, Kovinom, Vršcem, Pančevom, Titelom i Sentom.

„Ono što posebno raduje jeste činjenica da je reč o platama iz realnog sektora. O zaradama koje je ostvarila naša lokalna privreda“, smatra Nenad Milenković predsednik opštine.

Kako kaže rezultati ga nisu iznenadili jer se na nivou cele države vodi odgovorna politika i daje podsticaj lokalnim liderima da prate rad predsednika i vlade i ubrzano rešavaju probleme građana i privrede.

„Uspeh je veći, ako se zna da je kompletna srpska industrija, decenijama sistematski uništavana, a da su Sremski Karlovci vođeni bez ikakve ideje i cilja. Zato šesta pozicija, nije mali uspeh. Ali, imamo plan kako da budemo još bolji“, kaže Milenković.

On smatra da je glavni preokret nastupio u promeni prioriteta.

„Od dolaska na vlast 2016. godine do danas, morali smo da uradimo mnogo stvari kao bismo privrednicima obezbedili dobre uslove i povoljan poslovni ambijent. Mi se nismo izdigli iznad njih. Nismo ignorisali njihove zahteve. Naprotiv, sve svoje resurse stavili smo u službu realizacije investicija, jer smo znali da to obezbeđuje nove poslove, nove prihode za našu opštinu, i bolji život za Karlovčane. Naravno, u tome ne bismo uspeli bez snažnog vođstva predsednika države Aleksandra Vučića i da SNS na svim nivoima nije progres države i građana stavio na prvo mesto“, izjavio je Milenković.

Prema njegovim rečima cilj Sremskih Karlovaca je da kroz razvoj turizma i prateće delatnosti u naredne četiri godine drastično povećaju prihode lokalnog stanovništva. Uskoro će se završiti izgradnja turističkog pristana, a u okviru projekta Novi Sad EPK 2021. uređuje se jezgro Sremskih Karlovaca što će povećati turističku posetu.

„Milenković je naveo i da će uskoro početi izgradnja veleprodajnog objekta “Univerexport”, gde će biti zaposleno četrdeset Karlovčana, što će svakako doprineti smanjenju broja nezaposlenih sa teritorije ove opštine“, najavio je on.