Povodom Svetog Trifuna zaštitnika i Slave Karlovačkih vinogradara, čestitku je uputio predsednik opštine Nenad Milenković.

– Uz želje za dobrom i rodnom godinom, svim Karlovačkim vinogradarima i vinarima želim srećnu Slavu Svetog Trifuna. Očekujući da do kraja februara prvi put u istoriji bude usvojena “Strategija razvoja vinarstva 2020 – 2030” koja će definitivno još više doprinositi razvoju najznačajnije privredne oblasti našeg grada, želim Vam da i u narednim godinama unapređujete vinogradarstvo i da već izuzetno kvalitetnih Karlovačkih vina, povećanjem zasada novih čokota vinove loze, bude u još većim količinama. Hvala i poljoprivrednom fakultetu – departmanu za voćarstvo, vinogradarstvo i hortikulturu sa središtem u Sremskim Karlovcima na brizi, očuvanju i formiranjem novih sorti vinove loze i celokupnom unapređenju vinogradarstva i vinarstva.

Verujem da ćemo zajedničkim snagama uskoro u Sremskim Karlovcima imati priliku da ozvaničimo i početak rada Nacionalnog Instituta za vinogradarstvo i vinarstvo.