Obaveštavaju se roditelji dece rođene od 01.03.2013. do 28.02.2014. godine, koja su stasala za upis u prvi razred osnovne škole, da će od 01.04.2020. godine biti omogućeno da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis deteta u Osnovnu školu „23. oktobar“ iz Sremskih Karlovaca preko portala eUprava.

Usluga Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu ima za cilj da škola evidentira zainteresovanost roditelja/drugog zakonskog zastupnika za upis deteta u našu školu. Na ovaj način škola će okvirno znati broj učenika prvog razreda u školskoj 2020/2021. godini.

Nakon prestanka vanrednog stanja, i definisanja upisa od strane Ministartva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, roditeljima koji su preko ove usluge iskazali interesovanje, elektronskom poštom biće poslata notifikacija o datumu upisa u osnovnu školu.

Na portalu eUprava, po definisanju datuma upisa u osnovnu školu, biće dostupna usluga eZakazivanje termina za upis i testiranje. Ova usluga omogućiće roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve aktivnosti vezane za upis deteta u školu (škola će preko aplikacije eUpis izvršiti povlačenje podataka o učeniku: izvod iz matične knjige rođenih, evidencija prebivališta, potvrda o obavljenom lekarskom pregledu).

Roditelji koji nisu u mogućnosti da elektronskim putem iskažu interesovanje za upis u Osnovnu školu „23. oktobar“, mogu putem telefona da se jave sekretaru škole i na taj način pokažu interesovanje za upis. Javljanje će se vršiti sledećim danima:

  • Ponedeljak, sreda i petak u periodu od 10 do 12 časova na sledeći broj telefona: 065/8816394.

Za iskazivanje interesovanja na ovaj način, potrebno je pripremiti sledeće podatke:

  • JMBG roditelja/drugog zakonskog zastupnika;
  • Adresa elektronske pošte;
  • JMBG deteta.

 

U Sremskim Karlovcima

30.03.2020. godine                                                                           UPRAVA ŠKOLE