Dana 21.10.2020. godine Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa SU „Na sve strane“ i Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Sremski Karlovci, organizovali su trening bezbedne vožnje za bicikliste, a ovog puta ciljna grupa su bili učenici petih rzreda  OŠ „23. oktobar“.

Agencija za bezbednost saobraćaja je uočila potrebu da se posebna pažnja posveti problemu bezbednosti dece biciklista u saobraćaju i aktivnostima za unapređenje njihove bezbednosti. Prema dosadašnjim iskustvima u ovoj oblasti, pokazalo se da je jedan od ključnih elemenata za smanjenje rizika stradanje dece biciklista u saobraćaju ulaganje u kontinuirano saobraćajno obrazovanje i edukaciju dece o pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju.

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima Opštine Sremski Karlovci takođe je prepoznao značaj stalne edukacije dece, pa je u proteklih nekoliko godina posveti ogromnu pažnju kako na decu pešake tako i na decu bicikliste, organizujući mnogrobojne aktivnosti i takmičenja u cilju edukacije dece.

Teorijska obuka i trening održani su u školskoj sali uz pridržavanje svih epidemioloških mera, a cilj obuke je bio edukacija dece biciklista osnovno-školskog uzrasta o pravilnom i bezbednom učestvovanju u saobraćaju. Nakon obuke i treninga sva deca su dobila skromne pokolončiće koji će im pomoći da budu što uočljiviji u saobraćaju a  OŠ „23 oktobar“ je dobila na poklon jedan bicikli kao dar Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije koji će biti od velike pomoću u obuci i drugih učenika.

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja                                                         

s.r. Živorad Milanović