Za najbolje studente iz Sremskih Karlovaca, ovogodišnje dobitnike opštinskih  stipendija, juče je priređen prijem u Magistratu, na kojem su im dodeljeni i ugovori o stipendiranju. Pravo na taj vid podrške u školskoj 2020/21. godini ostvarilo je 11 studenata , od čega je njih sedam s osnovnih studija, tri s master i jedan s doktorskih.

Ugovore o stipendiranju  uručio im je juče  predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić, rekavši da su u skladu sa finansijskim mogćnostima lokalne samouprave, stipendije nešto uvećane u odnosu na prošlogodišnje. Stojkečić je najboljim studentima poželeo uspeh u školovanju i izrazio nadu  da, kada završe fakultete, neće zaboraviti Karlovce i opštinu koja ih je novčano podržala.

Stipendije u iznosu od 12.000 dinara oni će dobijati 10 meseci, a prvu uplatu mogu očekivati od nedelje.

Stipendije je dobilo deset devojaka i jedan mladić: Ana Katić, Milica Dopuđa, Milana Jović, Lazar Minčić, Jelena Ilić, Maša Jović, Nikolina Maravić, Bojana Damjanović, Svetlana Šaran, Marija Pavlović i Jelena Berić. Osim jedne studentkinje koja je na specijalizaciji, svi su prisustvovali dodeli.

Ceremonija je održana u skupštinskoj sali uz pridržavanje svih mera zaštite od korona virusa. Pored predsednika opštine svečanosti su prisustvovali i rukovodilac opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti Nada Ostojić Agbaba i član Opštinskog veća zadužen za kulturu i obrazovanje Đorđe Miljević.

tekst: Zorica milosavljević // foto: Đorđe Radivojević