Dečije odeljenje punkta Hitne pomoći u Sremskim Karlovcima dobilo je novi EKG. Aparat će omogućiti bržu i precizniju dijagnostiku, što će obezbediti bolje i adekvatnije lečenje Karlovačke dece sa kardiovaskularnim smetnjama.

Aparat, donaciju firme DEM iz Novog Sada lekarima koji rade Sremskim Karlovcima uručili su direktor Zavoda za hitnu pomoć dr Bogdan Živanović i predsednik opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić.

– Radi što efikasnijeg lečenja građana Sremskih Karlovaca Zavod za Hitnu pomoć je u decembru otvorio svoj punkt. I u prethodnih šest meseci pružili smo više od 400 intervencija, a što je posebno važno izlazak naših epipa na teren radi pružanja zdravtvene usluge je smanjen sa 12 na 8 minuta. Očekujem da će novi EKG aparat značajno doprineti lečenju najmlađih Karlovčana – rekao je Živanović.

Predsednik opštine Aleksandar Stojkečić istakao je da su zahvaljujući brzom, predanom i posvećenom radu rukovodstva i lekara Zavoda za hitnu pomoć sačuvani mnogi životi.

– Za nas u Sremskim Karlovcima otvaranje punkta Hitne pomoći bilo je jedno od najvažnijih  pitanja. Prisustvo lekara je značajno unapredilo život naših sugrađana. Njihov doprinos je dobio dodatnu značajnu dimenziju u borbi protiv Kovida 19 – rekao je Stojkečić.

 

Sremski Karlovci, 25. mart 2021. godine