Izvor: Dnevnik (Z. Milosavljević / Fotografija: Đorđe Radivojević
Od prošle sedmice fotografije najboljih karlovačkih đaka nalaze se na bilbordima uz državni put u Sremskim Karlovcima u okviru projekta „Učim + Znam = Vredim“

Udruženja za promociju društvene odgvornosti. Četiri učenice Karlovačke gimnazije i jedan đak tamošnje Osnovne škole „23. oktobar“, zahvaljujući uspesima na republičkim takmičenjima tokom školske 2015/2016. godine, zavredeli su da se promovišu na taj način. To su gimnazijalke koje su na republičkim takmičenjima osvojile prva mesta – Lea Hrubenja iz engleskog jezika, Marina Pavlik iz nemačkog i Nikolina Jorgin iz španskog, dok je Ivana Dinić zauzela prvo mesto na takmičenju „Kineski most” iz poznavanja kineskog jezika. Stefan Božić iz OŠ „23. oktobar” našao se u društvu najboljih osvojivši prvo mesto na republičkom tamičenju iz hemije.

To je druga godina kako se na taj način promovišu uspešni đaci, pa je na 20 reklamnih panoa u Novom Sadu oko 120 učenika iz novosadskih osnovnih i srednjih škola. Ideju su podržale i opštine Sremski Karlovci i Srbobran, tako da reklamne panoe od ove godine i u tim mestima krase fotografije najboljih đaka.

15250932_202792906839948_431767736996114265_o

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković je povodom učešća Karlovaca u tom projektu rekao juče da je čast dobiti priliku da se na taj način promoviše nešto što predstavlja budućnost, ne samo Sremskih Karlovaca nego i pokrajine i države.

– Ako ne radimo na promociji mladosti, inteligencije, znanja i uspeha, mislim da imamo ozbiljan problem i smatram da je ovo možda poslednji trenutak da počnemo da brinemo o tim mladim ljudima i promovišemo ih – kazao je Milenković. – Oni će činiti okosnicu našeg društva u budućnosti. Radujem se i čestitam im na izvanrednim uspesima i mislim da je to mali deo koji mi kao lokalna samouprava, zahvaljujući Udruženju za promociju društevne odgovornosti i Pokrajinskoj vladi, možemo da uradimo za njih. Siguran sam u to da će taj obim podrške mladima ubuduće biti još veći.

Aleksandar Savanović iz Udruženja za promociju društvene odgovornosti je rekao juče u Sremskim Karlovcima da je izuzetno zadovoljan što se taj projekat širi i što je prepoznat od Pokrajine i lokalnih samouprava u kojima se realizuje.

– Zahvalni smo školama koje su se odazvale i opštinama koje su ustupile bilborde za promociju pravih vrednosti jer, to je projekat koji se tiče lokalne zajednice i najboljih iz te sredine – istakao je Savanović.

Gimnazijalke čije fotografije su se našle na karlovačkim bilbordima Lea Hrubenja i Ivana Dinić pozitivno ocenjuju projekat i smatraju ga dodatnom vrednošću svojih uspeha. Napominju da bi isticanje najboljih đaka na taj način trebalo da bude podsticaj i davanje primera drugima da budu uporni u tome što rade.

Prethodni tekstAsfaltiranje Zanoša
Sledeći tekstGrađani i opština zajedno za bolje Karlovce