Predstavnici „Udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920“ i predsednik karlovačke opštine Nenad Milenković položili su vence na spomen ploču na Magistratu u Sremskim Karlovcima povodom godišnjice održavanja Majske skupštine na kojoj je 1848. proglašena Srpska Vojvodina.

Posle minute ćutanja, u svečanoj sali Magistrata, toj istoj u kojoj je održana pre 169 godina Majska skupština, izveden je program na kom su nastupili učenici karlovačke OŠ „23. oktobar“. – Slušajući ovu decu, moram da kažem da postoji izreka da je dete otac čovekov, i mi smo ovde zbog njih, a ne zbog nas – rekao je Milenković obraćajući se predstavnicima ovog udruženja.

– Njima treba preneti poruku o onome što su uradili naši preci 1848. i svih godina koje su usledile posle toga. To su bile teške godine, kada su ne samo svojim delima i rečima, nego i srcem i dušom branili ovu državu. Da nije bilo predaka, ne bi bilo ni nas. Nalazite se u Karlovcima, koji ne pripadaju samo Karlovčanima , nego svima. Karlovci šalju poruku mira. Na deset kilometara nalazi se Petrovaradinska tvrđava, na oko 100 Beogradska, dva vojna utvrđenja, a između njih je mesto gde su se sve te sile mirile. To je mesto gde će se ljudi i dalje miriti, rukovati, smejati , u slavu i čast mira, a da rata nikada više ne bude.