Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић отворио је данас конференцију „Трансфер знања од Немачке према Србији – Допринос дијаспоре: Стварање нових тржишта за пољопривредну индустрију Србије“, која се одржава данас на Факултету за менаџмент у Сремским Карловцима.

Агро конференцију  организује Факултет за менаџмент у сарадњи са Централном заједницом Срба у Немачкој (ЗСД) и Омладинским Савезом Србије. Конференција је у виду активног преноса знања усмерена на пољопривреднике и предузетнике из Србије који желе да своје производе и услуге пласирају на немачко и европско тржиште уз подршку успешних привредника из дијаспоре у Немачкој и Европи.

Отварајући конференцију у својству домаћина, председник Миленковић је поздравио све госте као и организаторе конференције, пре свега организацију ГИЗ и немачку амбасаду и нагласио да су Сремски Карловци винско подручје и да се нада да ће винари и виноградари из ове општине имати прилику данас да добију квалитетне одговоре како би створили добре извозне предиспозиције, а да Општина Сремски Карловци заједно са покрајинским секретаријатом за пољопривреду настоји да се из године у годину повећају засади винове лозе.

Претходни текстОпштина и Савет за безбедност саобраћаја даривали полицију
Следећи текстОсмомартовска честитка председника Миленковић