Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković otvorio je danas konferenciju „Transfer znanja od Nemačke prema Srbiji – Doprinos dijaspore: Stvaranje novih tržišta za poljoprivrednu industriju Srbije“, koja se održava danas na Fakultetu za menadžment u Sremskim Karlovcima.

Agro konferenciju  organizuje Fakultet za menadžment u saradnji sa Centralnom zajednicom Srba u Nemačkoj (ZSD) i Omladinskim Savezom Srbije. Konferencija je u vidu aktivnog prenosa znanja usmerena na poljoprivrednike i preduzetnike iz Srbije koji žele da svoje proizvode i usluge plasiraju na nemačko i evropsko tržište uz podršku uspešnih privrednika iz dijaspore u Nemačkoj i Evropi.

Otvarajući konferenciju u svojstvu domaćina, predsednik Milenković je pozdravio sve goste kao i organizatore konferencije, pre svega organizaciju GIZ i nemačku ambasadu i naglasio da su Sremski Karlovci vinsko područje i da se nada da će vinari i vinogradari iz ove opštine imati priliku danas da dobiju kvalitetne odgovore kako bi stvorili dobre izvozne predispozicije, a da Opština Sremski Karlovci zajedno sa pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu nastoji da se iz godine u godinu povećaju zasadi vinove loze.

Prethodni tekstOpština i Savet za bezbednost saobraćaja darivali policiju
Sledeći tekstOsmomartovska čestitka predsednika Milenković