Председник Покрајинске владе Игор Мировић заједно са Недељком Ковачевићем директором Управе за капитална улагања обишао је данас радове на реконструкцији саобраћајнице у насељу Дударa у Сремским Карловцима, истакавши да је циљ Покрајинске владе да у наредних три до пет година, кроз низ инфраструктурних пројеката, Сремски Карловци буду у потпуности уређени и обновљени.

„Данас смо обишли радове на реконструкцији улице Карловачких ђака и окретнице на Дудари за шта је Покрајинска влада, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 40 милиона динара и то је само део посла који радимо заједно са локалном самоуправом“, рекао је Мировић.

Подсетивши да су завршени радови на деоници пута од Банстола до Сремских Карловаца, председник Мировић истакао је да је Покрајинска влада издвојила и средства за пројектну документацију за реконструкцију пута кроз само насеље, укључујући и санацију клизишта на уласку у Петроварадин.

„Покрајинска влада финансира и пројектну документацију за реконструкцију 20 нових фасада у Сремским Карловцима на објектима који су под заштитом државе и покрајине, а до краја године нас очекује и завршетак пројектне документације за уређење самог центра“, изјавио је председник Мировић.

Том приликом, председник Мировић најавио је да ће Покрајинска влада у наредних шест месеци издвојити средства и за обнову фасаде Саборне цркве и Патријаршијског двора у Сремским Карловцима.

„У наредним месецима започећемо бројне инвестиције и пројекте, који ће бити финансирани из Буџетског фонда за обнову Сремских Карловаца који је основала Покрајинска влада, а све у циљу потпуне реконструкције и уређења ове општине која има велики историјски значај, а на корист грађана и многобројних туриста“, рекао је Мировић.

Председник општине Сремски Карловци Ненад Миленкови том приликом рекао је :

„Искористићу ову прилику да се захвалим  на агилности коју председник Покрајинске владе свакодневно демонстрира. Када причамо о Сремским Карловцима , причамо о капиталним пројектима чија вредност је више десетина милиона динара. Битно је нагласити да је учешће локалне самоуправе  минимално у финансијској реализацији и зато хвала Покрајинској влади и Управи за капитална улагања  на томе, зато што је буџет локалне самоуправе  прилично скроман, и Влада има  разумевања због тога.  Председник је набројао све пројекте у чију ће се реализацију врло брзо кренути  и веома је важно додати изградњу међународног путног пристаништа  у Сремским Карловцима . Ако се налазимо на међународном пловном путу  на Дунаву који је неискориштен, сигуран сам да ћемо реализацијом тог значајног пројекта,  имати још већи прилив страних туриста,  уз реконструкцију и уређење  главних саобраћајница нешег места.”

 

Претходни текстЕдукација у турзиму
Следећи текстПрва годишња конференција локалних скупштина