Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa Nedeljkom Kovačevićem direktorom Uprave za kapitalna ulaganja obišao je danas radove na rekonstrukciji saobraćajnice u naselju Dudara u Sremskim Karlovcima, istakavši da je cilj Pokrajinske vlade da u narednih tri do pet godina, kroz niz infrastrukturnih projekata, Sremski Karlovci budu u potpunosti uređeni i obnovljeni.

„Danas smo obišli radove na rekonstrukciji ulice Karlovačkih đaka i okretnice na Dudari za šta je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, izdvojila 40 miliona dinara i to je samo deo posla koji radimo zajedno sa lokalnom samoupravom“, rekao je Mirović.

Podsetivši da su završeni radovi na deonici puta od Banstola do Sremskih Karlovaca, predsednik Mirović istakao je da je Pokrajinska vlada izdvojila i sredstva za projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju puta kroz samo naselje, uključujući i sanaciju klizišta na ulasku u Petrovaradin.

„Pokrajinska vlada finansira i projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju 20 novih fasada u Sremskim Karlovcima na objektima koji su pod zaštitom države i pokrajine, a do kraja godine nas očekuje i završetak projektne dokumentacije za uređenje samog centra“, izjavio je predsednik Mirović.

Tom prilikom, predsednik Mirović najavio je da će Pokrajinska vlada u narednih šest meseci izdvojiti sredstva i za obnovu fasade Saborne crkve i Patrijaršijskog dvora u Sremskim Karlovcima.

„U narednim mesecima započećemo brojne investicije i projekte, koji će biti finansirani iz Budžetskog fonda za obnovu Sremskih Karlovaca koji je osnovala Pokrajinska vlada, a sve u cilju potpune rekonstrukcije i uređenja ove opštine koja ima veliki istorijski značaj, a na korist građana i mnogobrojnih turista“, rekao je Mirović.

Predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenkovi tom prilikom rekao je :

„Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim  na agilnosti koju predsednik Pokrajinske vlade svakodnevno demonstrira. Kada pričamo o Sremskim Karlovcima , pričamo o kapitalnim projektima čija vrednost je više desetina miliona dinara. Bitno je naglasiti da je učešće lokalne samouprave  minimalno u finansijskoj realizaciji i zato hvala Pokrajinskoj vladi i Upravi za kapitalna ulaganja  na tome, zato što je budžet lokalne samouprave  prilično skroman, i Vlada ima  razumevanja zbog toga.  Predsednik je nabrojao sve projekte u čiju će se realizaciju vrlo brzo krenuti  i veoma je važno dodati izgradnju međunarodnog putnog pristaništa  u Sremskim Karlovcima . Ako se nalazimo na međunarodnom plovnom putu  na Dunavu koji je neiskorišten, siguran sam da ćemo realizacijom tog značajnog projekta,  imati još veći priliv stranih turista,  uz rekonstrukciju i uređenje  glavnih saobraćajnica nešeg mesta.”

 

Prethodni tekstEdukacija u turzimu
Sledeći tekstPrva godišnja konferencija lokalnih skupština