U okviru akcije Pokrajinskog Sekretarijara za urbanizam i zaštitu životne sredine “Nedelja za čistiju Vojvodinu”, opština Sremski Karlovci, JKP “Belilo” i naši sugrađani, podržali su i uključili su se u realizaciju ove aktivnosti.

Predsednik opštine Nenad Milenković je povodom akcije rekao: “Na osnovu inicijative Pokrajinskog Sekretarijara za urbanizam i zaštitu životne sredine pokrenut je program koji smo mi kao lokalna samouprava prepoznali i podržali.

 

Program “Nedelja za čistiju Vojvodinu” je utemeljena u Deklaraciji usvojenoj u maju ove godine a tiče se pre svega u vidu edukacije svih stanovnika o značaju zaštite životne sredine kao i na konkretnim akcijama uklanjanja otpada u jedinicama lokalne samouprave. Uklanjanje plastičnog i drugog otpada sa izletovališta Stražilovo kao deo najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i Sremski Karlovci kao opština koja se naslanja na ovo izletovalište jesu mesto sa kojeg šaljemo poruku i Karlovčanima ali i sve većem broju turista koji dolaze iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva, da briga o životnoj sredini jeste obaveza svih nas koji smo konzumenti te prirode.

Polazeći od činjenice da smo prirodu nasledili od naše dece, ovim pute apelujem na sve nas da briga o životnoj sredini jeste zalog za budućnost kako bi smo živeli u čistoj i zdravoj sredini.”

Prethodni tekstINICIJATIVA ZA DODELU PRIZNANjA POVODOM OBELEŽAVANjA DANA OPŠTINE – DANA GRADA SREMSKIH KARLOVACA (16. septembar)
Sledeći tekstRANI JAVNI UVID U MATERIJAL ZA IZRADU PROSTORNOG PLANA PODRUČJA POSEBNE NAMENE DRŽAVNOG PUTA IIA REDA BROJ 100