Na 8. Međunarodnoj izložbi malog formata, u organizaciji Udruženja nezavisnih umetnika iz  Novog Sada, Karlovčani su sinoć imali priliku da pogledaju i uživaju u izložbi 139 autora iz 31 države, koji su se predstavili sa 201 radom u različitim likovnim tehnikama. Izložba je podeljena u segmente, tako da su umetnici grupisani po državama koje predstavljaju. Na izložbi su zastupljeni crteži, slike, grafike, fotografije, digitalni radovi, kolaži i najrazličitije kombinovane likovne tehnike.

Ispred lokalne samouprave prisutne je pozdravila Vesna Fekete, članica Kabineta predsednika Opštine zadužena za informisanje a o samoj izložbi govorio je mladi slikar Uglješa Colić, jedan od osnivača i članova UNUNS-a, koji je naglasio važnost ovakvih događaja u doba pandemije, karantina i otuđenosti, koja povezuje umetnike širom sveta, a našoj publici daje mogućnost da pogleda šta to rade umetnici različitih generacija i opredeljenja kod nas i u svetu.

Događaje unutar manifestacije „Karlovačko likovno leto“ podržali su, kako Opština Sremski Karlovci, tako i Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve i Turistička organizacija Opštine Sremski Karlovci.

Izložba je otvorena, za sve posete, naredne dve nedelje.

Prethodni tekstOdluka o dodeli stipendija učenicima u školskoj 2021/2022 godini
Sledeći tekstIn memoriam Bogdan Savić (1955-2021)