Opšina Sremski Karlovci će donirati 30 auto sedišta i Agencija za bezbednost saobraćaja će donirati dodatnih 20 auto sedišta, Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima opšine Sremski Karlovci, koja će biti uručena svim zainteresovanim roditeljima koji ispunjavaju osnovne uslove i koji budu prisustvovali  obaveznoj obuci.

Pozivaju se svi roditelje dece koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Sremski Karlovci i imaju potrebu da besplatno dobiju auto-sediša namenjena za decu stariju od 1 godine i namenjena su  za uzrast  9-36 kg tj. auto-sedišta koja spadaju u grupu 1,2,3, da podnesu prijavu do 17.12.2021.

Sedišta će se dodeljivati bez obaveze vraćanja nakon korišćenja. Prilikom predaje auto-sedišta roditelji će biti u obavezi da odslušaju predavanje u vezi sa pravilnom upotrebom auto-sedišta koje će organizovati Agencija za bezbednost saobraćaja i Savetu za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji opšine Sremski Karlovci.  Podela sedišta i predavanje biće održana 20.12.2021. godine sa početkom od 14.00 časova, u svečanoj sali opštine na adresi Trg Branka Radičevića 1 u Sremskim Karlovcima. U slučaju pomeranja termina, svi prijavljeni roditelji biće naknadno obavešteni.

Zavisno od podnetih prijava prioritet u dodeli auto-sedišta će imati samohrani roditelji, roditelji sa troje i više dece i roditelji čija su pojedinačna primanja ispod 40.000,00 dinara.

Potrebna dokumentacija:

  1. Fotokopija lične karte (ili očitana L.K.) jednog od roditelja.
  2. Fotokopija izvoda iz Matične knjige rođenih deteta.
  3. Fotokopija saobraćajne dozvole (za roditelje koji nisu vlasnici vozila neophodna je i saglasnost vlasnika vozila o korišćenju).
  4. Potvrda o visini primanja za roditelje ili potvrda o nezaposlenosti.
  5. PRIJAVA

Zainteresovani roditelji mogu da podnesu prijave lično ili putem mejla u zgradi opštine Sremski Karlovci, kancelarija 44 (potkrovlje) gde će dobiti detaljna objašnjenja i instrukcije. Kontakt telefoni: 021/685-3033, mejl: komunalniposlovi@sremski-karlovci.org.rs

Prethodni tekst„Be.CULTOUR – Više od kulturnog turizma“ – poziv na participativnu izradu akcionog plana za razvoj kulturnog turizma
Sledeći tekstOBAVEŠTENjE RODITELjIMA ZA DODELU DEČIJIH AUTO-SEDIŠTA NA KORIŠĆENjE