Ilija Stojanov iz Sremskih Karlovaca dobio je mašine i opremu vredne 3.000 evra za pokretanje sopstvene bravarske radionice. Oprema renomiranih proizvođača obezbeđena je od strane Ekumenske humanitarne organizacije  uz podršku Opštine Sremski Karlovci u okviru EHO projekta „Unapređenje socio-ekonomske situacije marginalizovanih grupa u Vojvodini kroz obrazovanje i ekonomsko osnaživanje“.

Ilija Stojanov ima višegodišnje iskustvo u radu i svojoj radionici će se baviti izradom i montažom čeličnih konstrukcija i različitim zavarivačko bravarskim poslovima. Dobio je aparat za zavarivanje, brusilice, bušilice, mašinu za sečenje metala i drugi alati pribor.

Članica Opštinskog Veća za socijalnu politiku Živana Živanović kaže da je opština Sremski Karlovci cele godine bila aktivna u osnaživanju pripadnika romske nacionalnosti kroz razne vidove  podrške.

– Uz podršku opštine još jedna porodica iz Sremskih Karlovaca pokrenula je sopstveni biznis. Otvaranjem svoje preduzetničke radnje Ilija Stojanov će biti u mogućnosti da proširi mrežu korisnika svojih usluga i da ugovori dodatni broj poslova. Preduzetnička radnja će mu obezbediti samostalnost i sigurnost u radu kao i veću ekonomsku stabilnost porodice. Paket podrške korisnicima obuhvata obuke o pokretanju i vođenju posla i izradi biznis plana, podršku u procesu registracije, nabavku opreme, mašina, kao i mentorsko praćenje i podršku – kaže Živana Živanović.

Ona ističe da je ovo drugi konkurs na kom su sredstva dobili građani Sremskih Karlovaca, i da su letos na sličan način osnažene još dve porodice. Projekat se sprovodi uz podršku Brot für die Welt i Diakonie Württemberg International /Hoffnung für Osteuropa iz Nemačke.

 

Sresmski Karlovci, 9. decembar 2021. godine

Prethodni tekstREŠENjE O OBRAZOVANjU ŽALBENE KOMISIJE
Sledeći tekstSaopštenje u vezi s programom manifestacije „Karlovačka vinska idila“