Olimpijski komitet Srbije održao Skupštinu u Karlovačkoj gimnaziji

240

Sledeći praksu da deo svojih aktivnosti realizuje širom Srbije, Olimpijski komitet  Srbije (OKS) održao je danas redovnu godišnju Skupštinu u Karlovačkoj gimnaziji na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u prošloj i plan rada u ovoj godini, te izabran novi član Izvršnog odbora OKS-a umesto Zorana Gajića, koji je između dve skupštinske sednice postao ministar sporta. Novi član Izvršnog odbora sa dobijenih 29 glasova od 45 prisutnih delagata je Đula Mešter.

Pre početka sednice u Karlovačkoj gimnaziji u ime predsednika opštine Aleksandra Saše Stojkečića, koji je bio sprečen da prisustvuje tom događaju,  članove OKS-a i učesnike Skupštine pozdravio je šef Stojkečićevog Kabineta, Svetomir Mihaljev, zahvalivši se komitetu na odluci da tu svoju aktivnost održi u Sremskim Karlovcima. To je, kako je Mihaljev rekao, izraz uvažavanja i promocije Sremskih Karlovaca, koji su dugi baštinici sporta. On je napomenuo da su prvo Sokolsko društvo kod Srba, osnovano 1904. godine u Karlovcima i Streljačka družina „Stražilovo“ , utemeljivači sporta u mestu, u kom se danas 10 odsto stanovništva, pre svega dece i mladih njime bavi, što nije zanemarljiv procenat.

Današnjoj Skupštini Olimpijskog komiteta u Karlovačkoj gimnaziji prisustvovali su ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić i ministar prosvete Branko Ružić, koji se složio sa ocenom predsednika OKS-a Božidara Maljkovića, da bolje mesto za održavanje skupštinske sednice od Karlovačke gimnazije nije moglo biti odabrano, jer će ove godine zaživeti olimpijski program u obrazovnom sistemu Srbije.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije posetila je pre početka Skupštine Magistrat, u kom je članove OKS-a  primio predsednik opštine Aleksandar Saša Stojkečić sa saradnicima. Maljković je izrazio zahvalnost lokalnoj samoupravi na pomoći u realizaciji današnjeg skupa.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstČestitka predsednika Stojkečića povodom Međunarodnog dana Roma
Sledeći tekstJAVNI OGLAS za sprovođenje postupka javnog nadmetanja za redosled stajanja na određenim izlagačkim mestima i pokretnim tezgama – PONOVLjENI POSTUPAK