Saobraćajnica Sremski Karlovci – Petrovaradin neće biti zatvorena

352

Rekonstrukcija državnog puta IIA reda broj 100, u dužini od 4,2 kilometra kroz Sremske Karlovce, podeljena je u četiri faze i kako navode iz Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, ukoliko vremenski i drugi uslovi to dozvole, trebalo bi da bude završena 6. novembra.

Na najvećem delu deonice kroz Karlovce, od 131. kilometra tog državnog puta, tačnije od česme Mutica do 135. kilometra, stara kolovozna konstrukcija, koja je sastojala od kamenih kocaka, ugrađenih 1937. godine prilikom izgradnje te saobraćajnice, je uklonjena.

Kako saopštavaju iz „Puteva Srbije“, u četvrtoj fazi od Ulice mitropolita Stratimirovića do kraja trase (km 135+600) ostalo je da se naspe kameni agregat i urade asfaltni slojevi. U drugoj i trećoj fazi od Petrovaradinske do Mitropolita Stratimirovića uklonjena je kolovozna konstrukcija, a u toku nasipanje slojeva drobljenog kamenog agregata. Završetak tog posla očekuje se do kraja meseca.

U „Putevima Srbije“ nisu znali da kažu kada će početi radovi na deonici od Petrovaradinske ulice do železničkog vijadukta u Zanošu, ali navode da će se saobraćaj na tom delu puta odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semaforske signalizacije. Proteklih dana u žiži interesovanja žitelja Karlovaca kao i vozača iz drugih mesta koji putuju do Novog Sada državnim putem bilo je pitanje kako će se odvijati saobraćaj na tom delu zbog nezvanične informacije da će on biti zabranjen za putnička vozila.

Iz „Puteva Srbije“ podsećaju da se tranzitni saobraćaj i teški teretni saobraćaj iz Novog Sada usmeravaju na Iriški venac, Rumu i Inđiju, dok putnička, laka teretna vozila za snabdevanje do 5 tona, gradski autobuski saobraćaj, kao i sanitetska i vozila komunalnih preduzeća mogu regularno da saobraćaju od Petrovaradina kroz Sremske Karlovce prema Banstolu. Saobraćaj je potpuno obustavljen na državnom putu od 26. septembra kada su radovi krenuli od raskrsnice sa Trgom patrijarha Brankovića do ukrštanja sa Petrovaradinskom ulicom.

Rekonstrukcija je počela 24. avgusta, finansira je Pokrajinska vlada sa 307,8 miliona dinara, a posao je poveren Javnom preduzeću „Putevi Srbije“.

tekst: Zorica Milosavljević // foto: Đorđe Radivojević

Prethodni tekstObezbeđen novac za projektovanje puta od Karlovaca do Stražilova
Sledeći tekstNagrađen Savet za bezbednost saobraćaja opštine