JAВНИ КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА НАБАВКУ НОВЕ ОПРЕМЕ ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „БИЗНИС АНЂЕЛИНА

2632

На основу Правилника о додели бесповратних средстава и члана 61. став 1. тачка 12. Статута Општине Сремски Карловци („Сл. лист Општине Сремски Карловци“, број 12/08 и 17/12), председник Општине Сремски Карловци  дана 27. новембра 2018. године расписује јавни конкурс.

 

OПШТИНА СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Трг Бранка Радичевића 1, 21205 Сремски Карловци

Дана: 27. новембра  2018. године

р а с п и с у ј е

JAВНИ КОНКУРС

за

ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА НАБАВКУ НОВЕ ОПРЕМЕ ЗА ЖЕНЕ ПРЕДУЗЕТНИЦЕ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „Бизнис Анђелина – Развој и промоција иновативног женског предузетништва у локалној заједници“, ФИНАНСИРАНОГ ОД СТРАНЕ КАБИНЕТА МИНИСТРА ЗА ИНОВАЦИЈЕ И ТЕХНОЛОШКИ РАЗВОЈ

 

Средства за финансирање нове опреме за жене предузетнице у оквиру пројекта „Бизнис Анђелина – развој и промоција иновативног женског предузетништва“, планирана су буџетом наведеног пројекта, а финансирана од стране Кабинета министра за иновације и технолошки развој.

Бесповратна подстицајна средства се додељују на основу јавног конкурса. Текст јавног конкурса објављује се на интернет презентацији Општине Сремски Карловци https://sremskikarlovci.rs/, на интернет презентацијама партнера у пројекту http://dunav1245.org/ и http://www.biznisnova.com/  и “Службеном листу Општине Сремски Карловци“. (у даљем тексту: Конкурс).

документа:

Изјава BA 2018 konkurs

правилник

biznis plan BA 2018

Јавни конкурс бизнис Анђелина 2018 (1)

 

I Право учешћа на Конкурсу и намене за које се могу користити средства

Право на учешће у поступку доделе средстава има жена предузетник, која жели да инвестира у иновативну пословну идеју.

Право на учешће у поступку доделе средстава има жена предузетник, која жели да инвестира у материјалну имовину у висини опредељених средстава или више.

Право на учешће у поступку доделе средстава има жена предузетник, која је претходно похађала обуке о женском иновативном предузетништву у оквиру поменутог пројекта.

 

Бесповратна подстицајна средства, која се додељују, могу се користити за финансирање или суфинансирање нове опреме у циљу развоја женског иновативног предузетништва

 

II Циљеви пројекта

 

Бесповратна подстицајна средства, која се додељују, имају за циљ развој и промоцију женског иновативног предузетништва.

 

III Услови конкурса

 

  1. Укупан износ за расподелу средстава је 2.500.000,00 динара
  2. Минимални износ средстава која се додељују по једном пројекту износи 250.000,00 динара
  3. Максимални износ средстава која се додељују по једном пројекту износи 600.000,00 динара
  4. Један подносилац захтева може да конкурише само са једним пројектом;
  5. Право учешћа на конкурсу имају предузетнице из Сремских Карловаца и суседних општина/града Новог Сада
  6. Рок за подношење пријаве је 10. децембар године.

 

IV Начин подношења пријаве на Конкурс и обавезна документација која се подноси на Конкурс 

Пријаве на Конкурс подносе се путем конкурсних образаца (који се могу преузети са сајта  Општине) и са припадајућом документацијом, достављају поштом или лично преко писарнице општинских органа, у затвореној коверти на адресу: Општина Сремски Карловци, 21205 Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића 1, са назнаком на лицу коверте:

  • „Не отварати – Пријава на Конкурс за доделу бесповратних средстава за набавку нове опреме за жене предузетнице у оквиру пројекта Бизнис Анђелина – развој и промоција женског иновативног предузетништва у локалној заједници“

Документација која се подноси на конкурс:

  1. Попуњен бизнис план (Образац Бизнис плана се налази на сајту Општине);
  2. Извод из Регистра привредних субјеката (ако је предузетница регистровала субјект у АПР-у)
  1. Потврда о измирењу обавеза по основу пореза и доприноса у Републици Србији (доказ: Потврда републичке Пореске управе);
  2. Копију сертификата о завршеним обукама у оквиру пројекта „Бизнис Анђелина – промоција и развој иновативног женског предузетништва“
  3. Изјава да ће утрошити предвиђена средства и поднети извештај Општини
  1. Решење Завода за интелектуалну својину (уколико постоји)
  1. 3 понуде за опрему која се набавља

Комисија може тражити и подношење друге документације, уколико то сматра целисходним;

 

Комисија неће узимати у разматрање пријаве које се не сматрају уредним и то:

 

Комисија неће узети у разматрање пријаве које се не сматрају уредним и то:

 

  • неблаговремене пријаве (пријаве које су поднете након истека рока предвиђеног у конкурсу)
  • недопуштене пријаве (пријаве поднете од стране неовлашћених лица и субјеката који нису предвиђени конкурсом, односно оне које се не односе на конкурсом предвиђене намене)
  • непотпуне и неразумљиве пријаве (пријаве уз које нису приложени сви потребни документи, пријаве које су непотписане, са непопуњеним рубрикама и неуписаним захтеваним бројчаним вредностима, попуњене графитном оловком, пријаве послате факсом или електронском поштом (e-mail), пријаве које нису поднете на одговарајућем обрасцу и које садрже неразумљиве и нечитке податке).

 

 

V Одлучивање о додели средстава

 

Председник општине решењем образује посебну конкурсну комисију (у даљем тексту: Комисија). Комисија врши преглед и бодовање пристиглих пријава, формира ранг листу на основу бодовања и саставља записник.

Председник општине на основу записника и ранг листе Комисије  доноси одлуку о додели средстава корисницима. Ова одлука је коначна и против ње се не може уложити правно средство.

Одлука о додели средстава корисницима објављује се на званичној интернет адреси Општине Сремски Карловци.

 

VI Уговор о додели средстава

Одлуком о додели средстава утврђују се појединачни износи средстава по кориснику.

Након доношења одлуке о додели средстава Председник општине закључује са корисником средстава уговор о додели средстава.

Обавезни елементи уговора су:

  • подаци о кориснику средстава
  • износ додељених средстава
  • намена за коју се додељују средства
  • период на који се закључује уговор
  • обавезе корисника средстава
  • извештаји који се подносе Општини Сремски Карловци
  • остали елементи од значаја за реализацију уговорених активности

VII Праћење извршавања уговора

 

Корисник средстава је обавезан да Општини Сремски Карловци поднесе извештаје (наративни-описни и финансијски) о реализацији пројекта и наменском и законитом утрошку средстава (у даљем тексту: Извештај), најкасније у року од 15 дана од уговореног рока утврђеног за реализацију пројекта, са припадајућом документацијом.

Финансијски извештај мора да садржи доказе о утрошеним средствима, са комплетном документацијом којом се оправдава наменско и законито коришћење добијених средстава (изводе из банака, фактуре, уговоре, и другу финансијску документацију).

Давалац средстава задржава право да од Корисника средстава, према потреби, затражи додатну документацију и информације.

Административну контролу Извештаја спроводи Општина Сремски Карловци, контролом извршења уговорних обавеза и Извештаја са приложеним документима.

Председник општине решењем може да образује посебну комисију из редова запослених у Општини Сремски Карловци за вршење мониторинга и непосредне контроле реализације Пројеката.

Корисници средстава по јавном конкурсу дужни су да код свих јавних публикација и објављивања о активностима, мерама и програмима које се финансирају и суфинансирају по јавном конкурсу наведу да је у финансирању и суфинансирању истих учествовао Кабинет министра за иновације и технолошки развој и Општина Сремски Карловци.

Све додатне информације у вези са Конкурсом могу се добити у Општини Сремски Карловци путем електронске поште: relicsremkarl@yahoo.com, mladiskarlovci@gmail.com  и на телефоне 021/685-30-13 и 021/685-30-63.

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ

Ненад Миленковић

 

Претходни текстОДЛУКА О ДОДЕЛИ СТИПЕНДИЈА СТУДЕНТИМА У ШКОЛСКОЈ 2018/2019. ГОДИНИ
Следећи текстАктивно учествовање грађана Сремских Карловаца у оквиру ЕУ пројекта „СМУГ ЕУ“