Трећа међународна конференција „Очување и унапређење историјских градова“

1348
Обавештавамо Вас да је у току организовање Треће међународне конференције „Очување и унапређење историјских градова“ која ће се одржати 12-13. маја 2016. године у Сремским Карловцима.
Међународна конференција „Очување и унапређење историјских градова“ ће ове, 2016. године, трећи пут отворити актуелне теме и питања у вези са очувањем и унапређењем историјског града у условима савременог живота. Циљ Конференције је да одговорним и професионалним промишљањем тема везаним за историјски град допринесе анализи места и улоге историјског града у контексту идентитета, социјалног, културног и економског развоја и урбаног подручја заједно са његовим природним окружењем и ресурсима.

Конференција је прилика за размену мишљења и унапређење сарадње релевантних друштвених чинилаца, институција и појединаца са циљем постизања већих ефеката на очувању, унапређењу и популаризацији
„историјских градова“.

Организатори конференције су Општина Сремски Карловци и Покрајински завод за заштиту споменика културе, Петроварадин а у сарадњи са Институтом за архитектуру и урбанизам Србије, Архитектонским факултетом Универзитета у Београду, Друштвом за неговање традиција и развој Сремских Карловаца и Сталном конференцијом градова и општина.
Поред учесника из Србије, на Конференцији учествују и стручњаци из Италије, Мађарске, Финске, Пољске, Хрватске, Кипра, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.
Детаљно обавештење и инструкције за плаћање котизације можете погледатиовде .
Такође је потребно попунити пријавни лист и послати га на е-адресу:konferencija21205@gmail.com
Претходни текстПриколице – платформе
Следећи текстПромена надлежности код издавања грађевинских дозвола