Oдржан семинар „Пријатељство не познаје границе“

1750

Јуче је у Сремским Карловцима, граду који има велики значај за руску емиграцију након Октобарске револуције, одржан семинар «Пријатељство не познаје границе» намењен предавачима и педагозима на тему метода предавања руског као страног језика и савременим начинима и приступима у учењу руског језика.

Семинар је одржан уз подршку Општине Сремски Карловци а у оквиру „Недеље руске културе и језика у Србији“  који организује Руска федерална агенција за послове Заједнице независних држава и сународника који живе у иностранству и за рад на међународној хуманитарној сарадњи (Россотрудничество), заједно са партнером Универзитетом „Синергија“ и удружењем «Наша Србија» из Београда.

Предаваче и учеснике семинара поздравио је председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

– Драго ми је што сте поред Београда, Новог Сада и Крушевца изабрали Сремске Карловце да буду репрезент „Недеље руске културе и руског језика“. Поштујући све ове велике градове који су по својој површини и броју становника много већи од Карловаца мислим да по културно-историјском наслеђу и по оном што Карловци јесу свакако да не постоји боље место за репрезентовање овога што ви данас радите. Разлози су поред верског и братског односа два народа и културно историјско наслеђе као и руска дијаспора која је доведена овде под генералом Врангелом, тако да се овде налази и један део руске историје. Као што и сам назив универзизета гласи „Синергија“, надам се да ћемо ту синергију додатно појачати управо овде данас у Сремским Карловцима.
Неки много умнији људи од мене кажу „верујући и надати се ми смо већ успели“ ја исказујем данас веру и наду да ћемо почети сан отварања Руског културног центра у Сремским Карловцима. Ја Вам пружам руку пријатељства и братства, добро дошли и желим Вам пријатне и угодне тренутнке у Сремским Карловцима.

14883431_181946175591288_1810883159045025735_o

Претходни текстКонкурс за стипендије на ФАМ-у
Следећи текстПредставници локалних самоуправа у посети Развојном фонду Војводине