Путевима ЕУ

2904

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић заједно са замеником председника Владимиром Хардомељом примио је јуче представнике градова и невладиних организација иначе учеснике пројекта „Путевима ЕУ“ у ком активно учествује Општина Сремски Карловци и удружење грађана „Дунав 1245“ као једини представници из Србије.
Носилац пројекта је општина Ердут, а партнери на пројекту су: Предузетничко-развојни центар општине Ердут локална развојна агенција д.о.о., Општина Сремски Карловци и Удружење „Дунав 1245“ из Србије, Друштво за развијање волонтерског дела Ново место из Словеније, Општина Даниловград из Црне Горе и Град Добој из Босне и Херцеговине 

– Драги гости, желим још једном да Вас поздравим. Задовољство ми је да је Општина Сремски Карловци заједно са удружењем „Дунав 1245“ партнер у овом сјајном пројекту коме учествују представници 5 различитих држава. Морам признати да су државе попут Хрватске, Словеније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије јединствене, свака на свој начин, али такође сматрам да је од великог значаја да те исте државе размењују искуства, јер ћете се сигурно сви сложити да се данас суочавамо са релативно сличним проблемима у нашим општинама. Као што и сами знамо, циљ оваквих пројеката јесте првенствено пријатељско зближавање и на тај начин стварање нових идеја које ће бити од користи за развој наших општина у будућности.
Уверен сам да ће ови пројекти допринети нашој дугорочној сарадњи и верујем да ћемо на тај начин стећи интернационално искуство и на оваквим и сличним пројектима ојачати наше партнерске односе. И на самом крају, као што знамо, кључна порука самог пројекта „Путевима ЕУ“ јесте да се пет општина и градова повежу и планирају даље активности на трагу ЕУ политика што ће допринети стварању осећаја Уније по мери њених грађана, па хајде да унесемо дух јединства и остваримо задате циљеве, рекао је Миленковић.
Претходни текстПатријаршијски двор
Следећи текст„Карловачки дани вина и бермета“