Predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković zajedno sa zamenikom predsednika Vladimirom Hardomeljom primio je juče predstavnike gradova i nevladinih organizacija inače učesnike projekta „Putevima EU“ u kom aktivno učestvuje Opština Sremski Karlovci i udruženje građana „Dunav 1245“ kao jedini predstavnici iz Srbije.
Nosilac projekta je opština Erdut, a partneri na projektu su: Preduzetničko-razvojni centar opštine Erdut lokalna razvojna agencija d.o.o., Opština Sremski Karlovci i Udruženje „Dunav 1245“ iz Srbije, Društvo za razvijanje volonterskog dela Novo mesto iz Slovenije, Opština Danilovgrad iz Crne Gore i Grad Doboj iz Bosne i Hercegovine 

– Dragi gosti, želim još jednom da Vas pozdravim. Zadovoljstvo mi je da je Opština Sremski Karlovci zajedno sa udruženjem „Dunav 1245“ partner u ovom sjajnom projektu kome učestvuju predstavnici 5 različitih država. Moram priznati da su države poput Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije jedinstvene, svaka na svoj način, ali takođe smatram da je od velikog značaja da te iste države razmenjuju iskustva, jer ćete se sigurno svi složiti da se danas suočavamo sa relativno sličnim problemima u našim opštinama. Kao što i sami znamo, cilj ovakvih projekata jeste prvenstveno prijateljsko zbližavanje i na taj način stvaranje novih ideja koje će biti od koristi za razvoj naših opština u budućnosti.
Uveren sam da će ovi projekti doprineti našoj dugoročnoj saradnji i verujem da ćemo na taj način steći internacionalno iskustvo i na ovakvim i sličnim projektima ojačati naše partnerske odnose. I na samom kraju, kao što znamo, ključna poruka samog projekta „Putevima EU“ jeste da se pet opština i gradova povežu i planiraju dalje aktivnosti na tragu EU politika što će doprineti stvaranju osećaja Unije po meri njenih građana, pa hajde da unesemo duh jedinstva i ostvarimo zadate ciljeve, rekao je Milenković.