11.01.2017. Povodom dobijanja titule  „Evropska prestonica kulture 2021. godine“ koju je Grad Novi Sad osvojio a u kojoj učestvuje i Opština Sremski Karlovci danas je u zgradi Magistrata održan sastanak na kom su učestvovali predsednik opštine Nenad Milenković sa saradnicima i predsednik fondacije “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture“ Nemanja Milenković u prisustvu članova tima koji je realizovao ceo projekat, kao i pomoćnik pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Jovan Podraščanin.

Nemanja Milenković izložio je koncept pomenutog projekta naglasivši da se on sastoji iz četiri oblasti simbolično nazvane „mostovi“. Zatim je naglasio značaj i važnost Sremskih Karlovaca u čitavom projektu.

– Izvojevali ste veliku pobedu koja premašuje okvire Grada Novog Sada i ja vam čestitam na tome. U narednom periodu čeka vas još veći posao a Sremski Karlovci će svakako dati svoj nesebičan doprinos u svom delu. Drago mi je što ste danas ovde i siguran sam da je ovo početak jedne uspešne saradnje, rekao je predsednik Nenad Milenković u pozdravnoj reči.

Ključne teme održanog sastanka bile su blagovremeno informisanje o projektima u kojima je partner opština Sremski Karlovci, aktivno uključivanje ključnih zainteresovanih strana i institucija . Pored navedenog, takođe su identifikovane potencijalne mogućnosti za aktivno uključivanje građana u realizaciju projektnih aktivnosti i sagledavanje suštinskih vrednosti koji će građani dobiti od kandidature Evropske predstonice kulture 2021.

Nakon uspešno obavljenog dijaloga usaglašeni su dalji strateški i operativni koraci međusobne saradnje.