Načelnica Opštinske uprave Mirjana Šolaja i šefica Odeljenja za društvene delatnosti Nada Ostojić Agbaba uručile su ugovore o dodeli pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglicama.

Bespovratnu pomoć u građevinskom materijalu dobili su Zorka Rat, Dragana Gavranović, Biljana Jojić, Jovica Dakić, Radmila Rodić, Marija Matasić, Mira Borić, Zora Zec i Borislav Prtija.

Devet izabranih korisnika, kao i članovi njihovih domaćinstava, ispunili su tražene uslove, među kojima su prijavljeno prebivalište ili boravište na teritoriji opštine Sremski Karlovci, izbeglički status ili podnet zahtev za prijem u državljanstvo Srbije, vlasništvo ili su svojina sa članom domaćinstva nad nekretninom, kao i građevinska dozvola ili zahtev za legalizaciju nepokretnosti, koja je morala da bude uslovna za stanovanje.  Osim toga, od podnosilaca zahteva za pomoć traženo je da podnesu dokaz da u zemlji porekla ili drugoj državi nemaju u svojini nepokretnost kojom bi mogli da reše stambene potrebe,  zatim da nemaju prihode koji su im dovoljni da kupe ili izgrade krov nad glavom i da nisu korisnici drugih programa stambenog zbrinjavnja u procesu integracije u Srbiji.

Isporučeni građevinski materijal mora da bude ugrađen u roku od 90 dana, poštujući tehničke standarde i propise. Takođe, korisnici pomoći preuzeli su obavezu da bezbedno čuvaju isporučeni građevinski materijal do završetka ugradnje, kada postaju i formalni vlasnici.

Predsednik Opštine Nenad Milenković imenovao je jesenas Komisiju za izbor korisnika pomoći: predsednik komisije je Vladimir Hardomelja, zamenik je Snežan Ćurčin, članovi Nada Ostojić Agbaba, Brigita Dimitrijević i Ljiljana Vajksler, dok su zamenici članova Igor Relić, Sofija Dovniković i Nataša Svirčev.

Prethodni tekstOkrugli sto „Odnos crkava i verskih zajednica i medija kao preduslov razvijanja verske i međuetničke saradnje, razumevanja i stabilnosti u Srbiji“
Sledeći tekstJavni poziv za prijavu nelegalno izgrađenih obejkata