Обавештење избори за председника 02.04.2017.

1615

На основу члана 14. Закона о јединственом бирачком списку („Службени гласник РС“, бр. 104/09 и 99/11), и Одлуке о расписивању избора за председника Републике („Службени гласник РС“, бр. 15/17), Општинска управа Општине Сремски Карловци објављује

 

 

ОБАВЕШТЕЊЕ

 

 

Поводом предстојећих избора за председника Републике који ће се одржати 2. априла 2017. године, грађани могу извршити увид и тражити упис, брисање, измену, допуну или исправку података у бирачком списку уз одговарајуће доказе, у згради Скупштине општине Сремски Карловци, Трг Бранка Радичевића бр. 1, до закључења бирачког списка, односно до 17. марта 2017. године.

Након закључења бирачког списка, од 18. марта до 29. марта 2017. године, упис, брисање, измене и допуне или исправке бирачког списка обављаће се на основу решења Министарства државне управе и локалне самоуправе.

Од проглашења изборне листе право на увид и на подношење захтева за промену у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани.

У бирачки списак се, у складу са законом, уписује лице које има бирачко право, односно пунолетан пословно способан држављанин Републике Србије, као и малолетно лице које ће бирачко право стећи најкасније 2. априла 2017. године, према месту пребивалишта.

Најкасније пет дана пре закључења бирачког списка, односно до 11. марта 2017. године, бирач има право да поднесе захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у земљи, односно према месту боравишта у иностранству.

Интерно расељено лице уписује се у бирачки списак према месту у коме је пријављено као интерно расељено лице.

Захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка, уз одговарајуће доказе подноси се Општинској управи Општине Сремски Карловци у времену од 7,30 до 15,30 часова.

 

 

Сремски Карловци,

  1. март 2017. године                                                 ОПШТИНСКА УПРАВА

                                                                           ОПШТИНЕ СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Претходни текстКорнелије 2017
Следећи текстОдржан састанак туристичких организација Срема