Ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosavljević primio je 14. marta delegaciju Sremskih Karlovaca u kojoj su bili predsednik opštine Nenad Milenković, episkop sremski Vasilije i mr Petar Jovanović.
Sastanku je prisustvovao i državni sekretar u ministarstvu zadužen za informisanje Nino Brajović.
Predsednik opštine Nenad Milenković upoznao je ministra sa konkretnim planovima obnove i razvoja Sremskih Karlovaca,
– Planove temeljimo na uverenju da su Sremski Karlovci važni nama ali i Srbiji, uostalom, Skupština Srbije je 1991. godine usvojila Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca. Razgovor u Ministarstvu je pravi put za aktiviranje Zakona.
Upućujemo molbu Ministrarstvu kulture i informisanja da nas podrži i u nastojanju da Sremskim Karlovcima ponovo bude dodeljen status grada, koji su imali od 1881. godine do sredine dvadesetog veka, rekao je predsednik Milenković.
Ministar Vladan Vukosavljević je istakao da Karlovci zaslužuju izvesniju budućnost i ministarstvo će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti da počne primena Zakona.

O razgovoru ću obavestiti i ministre obrazovanja , turizma, državne uprave i lokalne samouprave, nadam se da će i oni, svaki u okviru svojih nadležnosti, doprineti obnovi i afirmacaji Sremskih Karlovaca, rekao je uz ostalo ministar Vukosavljević.

Prethodni tekstOdržan sastanak turističkih organizacija Srema
Sledeći tekstDelegacija Južnobačkog okruga posetila Opštinu Sremski Karlovci