Opremljen tehnički i funkcionalno, podrumski prostor u levom krilu Magistrata u Sremskim Karlovcima od danas je na raspolaganju omladinskim organizacijama za njihove aktivnosti i projekte.
U prisustvu velikog broja predstavnika omladinskih organizacija, udruženja i radnika danas je svečano otvoren Omladinski klub u kom će mladi imati šansu da ostvare svoje ideje.


– Mi u lokalnoj samoupravi nismo posao koji radimo nasledili od svojih prethodnika, pozajmili smo Karlovce od vas i onih koji će tek doći da ih čuvamo i razvijamo, da vama omogućimo da u njima živite onako kako smo mi želeli, pa nam se nije dalo ili što je još važnije da vi u njima živite svoje snove – rekao je predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković – Pristup mladima može biti dvojak – da ih smatramo resursom ili problemom. Mi smo izabrali stanovište da su mladi resurs, što podrazumeva podršku njihovim potencijalima koji treba da budu aktivirani bez odlaganja, kroz obezbeđivanje optimalnih društvenih uslova za razvoj. Nadam se da će Omladinski klub biti mesto gde se inicira i učestvuje u izradi lokalne omladinske politike u oblasti obrazovanja, sporta, korišćenja slobodnog vremena, povećanja zaposlenosti, informisanja, obezbeđivanju jednakih šansi, zdravstva, kulture, sprečavanja kriminaliteta i drugim oblastima od značaja za mlade.


Svečanom otvaranju kluba prisustvovala je Zorica Labudović iz Ministarstva omladine i sporta, koja je napomenula da od osnivanja to ministarstvo radi na razvoju, unapređenju i sprovođenju omladinske politike u Srbiji i aktivno je na svim nivoima, a da je to tako govore i usvojena strateška dokumenta.
U opremanju Omladinskog kluba učestvovao je i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, u ime kog se obratio pomoćnik sekretara Dragan Milić.