Наградa за допринос развоју свих облика приступачности

1592

Заштитник грађана, 21. априла 2017. године у клубу посланика, уручио је награде за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2016. години. На додели награда заменица заштитника грађана за права особа са инвалидитетом и старијих Владана Јовић истакла је да Заштитник грађана на овај начин жели да промовише примере добре праксе у области приступачности на локалном нивоу и да оствари бољу сарадњу с њима како би утврдио разлоге због којих се у пуној мери не примењују прописи који гарантују права особа са инвалидитетом.

Град Крагујевац награђен је за свеобухватно деловање на развоју приступачности и социјално укључивање особа са инвалидитетом, Пирот за укључивање крајњих корисника у процес доношења одлука о адекватном решењу за проблем приступачности, док је Ниш добио награду за стратешко промишљање и проактивносту развоју приступачности.

Похваљени су за допринос развоју свих облика приступачности на својој територији у 2016. години градови Лесковац, Лозница, Панчево и Врање, као и општине Бојник, Бољевац, Пантелеј, Звездара, Неготин, Параћин, Сремски Карловци, Стара Пазова, Врњачка Бања и Жагубица.

Добијена похвала је резултат рада и иницијативе комплетног руководства општине и  одељења за друштвене делатности. Похвала указује на континуиран и предан рад у циљу обезбеђивања бољих услова живота свих грађана Сремских Карловаца.

Одлуку о додели награда донела је конкурсна комисија коју су чинили представници Заштитника грађана, Стална конференција градова и општина (СКГО), Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Србије и неколико удружења грађана.

Претходни текстОпштина Сремски Карловци добила признање Војске Србије
Следећи текстМеђународна научно-стручна конференција „Очување и унапређење историјских градова“