Састанак председника Покрајинске владе и председника Општине Сремски Карловци

1918

Председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је данас председника Општине Сремски Карловци Ненада Миленковића са којим је разговарао о могућностима за сарадњу на обнови и промоцији Сремских Карловаца, културно-историјског и духовног седишта српског народа.

Председник Мировић је истакао да ће Покрајинска влада подржати иницијативу руководства те сремске општине да се у складу са могућностима које даје Закон о Сремским Карловцима, поново образује Одбор за обнову и развој Сремских Карловаца. То тело, у чијем саставу би били представници Владе Србије, Покрајинске владе, Општине Сремски Карловци, као и угледни грађани Сремских Карловаца, требало би да омогући да се на систематичан начин промовишу вредности Сремских Карловаца. С друге стране, улога Одбора била би и у обезбеђивању средстaва кроз конкретне пројекте, које би финансирало републичко Министарство културе.

У циљу бржег развоја Сремских Карловаца, који су део програма Нови Сад – Европска престоница културе 2021, договорени су и конкретни пројекти у делу комуналне инфраструктуре које ће заједнички финансирати Покрајинска влада и Општина Сремски Карловци.

Говорећи о развоју Сремских Карловаца, саговорници су се сагласили и да би статус града, који би Сремски Карловци могли да добију, био у складу са реалном позицијом коју заузимају као центар традиције и културе српског народа.

Претходни текстМеђународна научно-стручна конференција „Очување и унапређење историјских градова“
Следећи текстРадни састанак поводом израде Плана детаљне регулације радне зоне „Просјанице“ у Сремским Карловцима