Кинеска делегација у посети Сремским Карловцима

2077

Председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић састао се данас са високом кинеском делегацијом на чијем челу је био државни администратор за културно наслеђе НР Кине Лиу Јуџу који су у Сремске Карловце дошли у пратњи помоћника министра културе Асје Мунтеан Дрче и Дејана Масликовића

– Следећи пример Владе Републике Србије и ми у Карловцима са посебном пажњом негујемо пријатељске везе са Републиком Кином. Радује ме чињеница да је на челу делегације из пријатељске Кине државни администратор за културно наслеђе, jeр данас сте дошли у епицентар српске културе, духовности, образовања. Овде су отворене прве модерне школе, у којима су учили најмудрији Срби. Били смо увек корак испред других. Трудимо се да тако буде и данас.

У Карловачкој гимназији учи се и кинески језик зато што је важан у глобалној комуникацији и зато што је језик пријатеља. Карловци су и европски центар мира. У овом је граду 1699. године потписан за Европу важан мир. Овде су на самом крају седамнаестог века одређене нове границе Европе. Захваљујући богатој прошлости Сремски Карловци су лидер туризма југоисточне Европе. Желим Вам пријатан боравак у Сремским Карловцима и да дуго уживате у сликама које ћете понети у оку и срцу – рекао је Миленковић у поздравном обраћању уваженим гостима.

Данашња посета кинеске делегације је, иначе, уприличена поводом одржавања Првог дводневног форума о културном наслеђу Кине и шеснаест земаља централне и источне Европе, који се одржава у Београду.

Претходни текстМесец мај посвећен безбедности у саобраћају
Следећи текстАктивности Савета за безбедност саобраћаја у месецу мају