18.05.2017.

Opština Sremski Karlovci i Savet za bezbednost saobraćaja je 18.5.2017 godine organizovala svojevrsni dan bezbednosti saobraćaja u Osnovnoj školi „23. oktobar“ i Karlovačkoj gimnaziji.

U saradnji sa Centrom za unapređenje bezbednosti u saobraćaju sprovedene su sledeće aktivnosti:

1. Obuka učenika I razreda osnovne škole na saobraćajnim poligonima;
2. Obuka učenika V razreda na temu bezbednog učešće biciklom u saobraćaju;
3. Obuka učenik I i II razreda gimnazije kroz model vršnjačke edukacije.

Prva aktivnost je obuhvatila radionicu na saobraćajnom poligonu koji je postavljen u fiskulturnoj sali osnovne škole. Obuku su vršila dva saobraćajna inženjera i obražene su sledeće teme: namena saobraćajnih površina, mesta za bezbedan prelazak ulice (pešački prelazi sa ili bez semafora), kretanje trotoarom i putem bez trotoara, bezbedno prevoženje dece u vozilu.

Druga aktivnost je obuhvatala predavanje za učenike V razreda osnovne škole koje je održano u svečanoj sali. Realizovali su ga dva saobraćajna inžinjera. Kroz predavanja su obrađena saobraćajna pravila i signalizacija koja se odnosi na bicikliste kao i elementi za zaštitu biciklista.

Treća aktivnost je obuhvatala vršnjačko predavanje za učenike I i II razreda Karlovačke gimnazije u svečanoj sali škole. Predavači su bili student saobraćajnog fakulteta i diplomirani inženjer saobraćaja. Teme koje su obrađene su: uticaj brzine na nastanak saobraćajne nezgode, pasivni elementi zaštite u vozilu, negativno dejstvo alkohola i narkotičkih sredstava na bezbedno učestvovanje u saobraćaju.

Sve navedene aktivnosti bile su nastavak prošlonedeljnog druženja sa predškolcima i vaspitačima u vrtiću „Kockica“ u Sremskim Karlovcima.
U ovoj godini je programom Saveta za bezbednost saobraćaja predviđena i podela obrazovno edukativnog materijala za učenike II razreda osnovne škole koje je zakazano za ponedeljak 22. 5. 2017. godine

19.05.2017.

Agencija za bezbednost saobraćaja u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Opštine Sremski Karlovci je održala seminar pod nazivom „Saobraćajno vaspitanje i obrazovanje“ a namenjen vaspitačima i učiteljima. Seminar je održan u zgradi opštine a seminaru su prisustvovali vaspitačice iz predškolske ustanove „Kockica“ i učiteljice OŠ „23. oktobar“.

22.05.2017.

Infrastruktre železnice Srbije u sklopu akcije „Oprez! Izaberi život!“ i Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Sremski Karlovci, održali su predavanje za učenike OŠ „23. oktobar“, na temu bezbednog ponašanja u blizini pruga i pružnih prelaza. Tanja Čvorović ispred Železnica Srbije je učenicima na prigodan način ukazala na moguće opasnosti koje ih svakodnevno vrebaju i na osnovna pravila bezbednog ponašanja u blizini pruga i pružnih prelaza.

Prethodni tekstKineska delegacija u poseti Sremskim Karlovcima
Sledeći tekstPredsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u Sremskim Karlovcima