Дани Сремских Карловаца у Тивту

2341

Делегација Општине Сремски Карловци, на челу председником општине Ненадом Миленковићем, борави у тродневној посети Тивту, у склопу туриситичке манифестације „Дани Сремских Карловаца у Тивту“.

Циљ манифестације је промоција карловачких вина и винара као и туристичке понуде и потенцијала Сремских Карловаца грађанима и туристима који се тренутно налазе у Тивту, иначе братском граду наше општине.

Градоначелница Тивта др Снежана Матијевић са сарадницима јуче је тим поводом уприличила пријем и изразила велико задовољство што је настављена и продубљена сарадња два града.

„Увијек ми је веома драго угостити вас у Тивту. Нарочито кад је томе повод зближавање наших општина у домену културе, гастро понуде и традиције. Радујем се програму који су припремиле туристичке организације наша два града и надам се да ће у њој уживати и домаћи и гости, те да ће ово бити увод у интезивирање сарадње. “- рекла је предсједница Матијевић поздрављајући госте из Сремских Карловаца.

„Пре свега, захваљујем се градоначелници Тивта. Могу рећи да је однос наше две општине крајње искрен, братски однос који успешно реализујемо. У Тивту се осећамо јако лепо. Ово је прилика да се Сремски Карловци представе и широј јавности Црне Горе одавде из Тивта. Тиват јесте светионик Сремских Карловаца и обрнуто. И ми ћемо ту прилику покушати да искористимо на најбољи могући начин. Кажу да су нафта и злато ресурс. Не. Људи су ресурс. Снежана има један сјајан тим око себе, са знањем и енергијом. И њој то помаже да буде успешна председница. Договорили смо неке конкретне видове сарадње на бенефит становника два града. „Дани Сремских Карловаца у Тивту“ нам служе на понос и већ сада могу рећи да ћемо се квалитетно припремити за предстојеће „Дане Тивта у Сремским Карловцима“ – рекао је председник Општине Сремски Карловци Ненад Миленковић.

Тивћани и њихови гости били су у прилици пробати специјалитете, паштету од чварака, сланину, „сремски суши“, куглоф са печуркама, сланину, као и све то залити винима карловачких винарија.

У склопу посете, делегације две општине договориле су се да у наредном периоду покрену низ привредних, културних и спортских пројеката као што су отварање „Винске куће Сремскокарловачких вина“ у Тивту, обављање праксе у хотелима / ресторанима Тивта средњошколаца из Сремских Карловаца који су усмерили смер кулинарство, ликовна колонија и песничка манифестација која би окупила Тиватске и Карловачке уметнике, могућност попуста за становнике Карловаца за летовање у Тивту као и сарадња спортских колектива из ове две побратимске општине.

Претходни текстПочели радови на санацији корита Стражиловачког потока
Следећи текстПројекат „ Предузетничко оснаживање младих – услови и елементи успешног и одговорног пословања“ – ПОЗИВ