Delegacija Opštine Sremski Karlovci, na čelu predsednikom opštine Nenadom Milenkovićem, boravi u trodnevnoj poseti Tivtu, u sklopu turisitičke manifestacije „Dani Sremskih Karlovaca u Tivtu“.

Cilj manifestacije je promocija karlovačkih vina i vinara kao i turističke ponude i potencijala Sremskih Karlovaca građanima i turistima koji se trenutno nalaze u Tivtu, inače bratskom gradu naše opštine.

Gradonačelnica Tivta dr Snežana Matijević sa saradnicima juče je tim povodom upriličila prijem i izrazila veliko zadovoljstvo što je nastavljena i produbljena saradnja dva grada.

„Uvijek mi je veoma drago ugostiti vas u Tivtu. Naročito kad je tome povod zbližavanje naših opština u domenu kulture, gastro ponude i tradicije. Radujem se programu koji su pripremile turističke organizacije naša dva grada i nadam se da će u njoj uživati i domaći i gosti, te da će ovo biti uvod u inteziviranje saradnje. “- rekla je predsjednica Matijević pozdravljajući goste iz Sremskih Karlovaca.

„Pre svega, zahvaljujem se gradonačelnici Tivta. Mogu reći da je odnos naše dve opštine krajnje iskren, bratski odnos koji uspešno realizujemo. U Tivtu se osećamo jako lepo. Ovo je prilika da se Sremski Karlovci predstave i široj javnosti Crne Gore odavde iz Tivta. Tivat jeste svetionik Sremskih Karlovaca i obrnuto. I mi ćemo tu priliku pokušati da iskoristimo na najbolji mogući način. Kažu da su nafta i zlato resurs. Ne. Ljudi su resurs. Snežana ima jedan sjajan tim oko sebe, sa znanjem i energijom. I njoj to pomaže da bude uspešna predsednica. Dogovorili smo neke konkretne vidove saradnje na benefit stanovnika dva grada. „Dani Sremskih Karlovaca u Tivtu“ nam služe na ponos i već sada mogu reći da ćemo se kvalitetno pripremiti za predstojeće „Dane Tivta u Sremskim Karlovcima“ – rekao je predsednik Opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković.

Tivćani i njihovi gosti bili su u prilici probati specijalitete, paštetu od čvaraka, slaninu, „sremski suši“, kuglof sa pečurkama, slaninu, kao i sve to zaliti vinima karlovačkih vinarija.

U sklopu posete, delegacije dve opštine dogovorile su se da u narednom periodu pokrenu niz privrednih, kulturnih i sportskih projekata kao što su otvaranje „Vinske kuće Sremskokarlovačkih vina“ u Tivtu, obavljanje prakse u hotelima / restoranima Tivta srednjoškolaca iz Sremskih Karlovaca koji su usmerili smer kulinarstvo, likovna kolonija i pesnička manifestacija koja bi okupila Tivatske i Karlovačke umetnike, mogućnost popusta za stanovnike Karlovaca za letovanje u Tivtu kao i saradnja sportskih kolektiva iz ove dve pobratimske opštine.